– Jeg sykler for meg selv og pappa

Rakel Mortensdatter Birkeli vurderte lenge å ikke stille i Offroad Finnmark etter pappa Mortens dødsfall.

VIKTIG: Rakel Mortensdatter Birkeli sier det ville vært sårt å gi avkall på muligheten til å sykle Offroad Finnmark. Og hun vet at pappa Morten Ruud var svært stolt av henne og det hun har prestert. Målet i år er ikke å vinne. – Det er en seier bare å starte, sier hun. Her er bildet av Rakel og fjorårets partner Hildegunn Gjertrud Hovdenak, som hun vant sammen med.  Foto: Astrid Krogh

sport

Hun innrømmer at det var et valg hun brukte en del tid på. Den første uken etter at pappa Morten Ruud gikk bort i en gyrokopterulykke var hun fast bestemt på å ikke stille. Sykling var plutselig ikke så viktig lenger. Men etter noen runder med seg selv, endret hun mening.