Nicklas Bendtner scoret to ganger fra straffemerket da Rosenborg tok seg videre i mesterligakvalifiseringen med 3-2 sammenlagt på overtid mot islandske Valur.

Valur var i førersetet før den avgjørende kvalifiseringskampen på Lerkendal etter 1-0-seier på Island sist onsdag, men Bendtner fra straffemerket og Anders Trondsen med en heading ordnet 2-0, før dramaet startet.

Fem minutter før slutt reduserte Kristinn Freyr Sigurdsson fra straffemerket etter at dommer Stefan Apostolov mente Marius Lundemo handset. TV-bildene viste at ballen gikk i hodet til Lundemo, og ikke hånden.

Rosenborg og Bendtner fikk likevel sjansen til å avgjøre da dommer pekte på straffemerket nok en gang tre minutter på overtid etter det som så ut som en billig avgjørelse.

Bendtner takket, bukket og banket ballen i tverrliggeren og inn til 3-1 og avansement for Rosenborg med 3-2 sammenlagt.

Den norske mesteren møter etter all sannsynlighet skotske Celtic.