– Det er helt sykt. Jeg hadde egentlig ikke tenkt at jeg var aktuell for landslaget, men resultatene har jo vært gode den siste tiden. Så da jeg og hesten min presterte såpass godt i selve uttakningen i NM var jo håpet der. Det var utrolig artig å få beskjed om å gjøre meg klar til deltakelse i Nordisk mesterskap, sier en svært tilfreds Charlotte Wiggen til A-sporten.

Uheldig i finalen

Hun siktet høyt foran helgas norgesmesterskap i Grimstad, og hadde et håp om NM-medalje. Det klarte hun ikke. Men altaværingen er alt annet enn misfornøyd med egen innsats. Hun endte på sjetteplass i A-finalen i femgang, og ble nummer fem i speed-pass.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Vi ledet faktisk konkurransen før finalen, men var litt uheldig når det skulle avgjøres og falt til sjetteplass. Det er utrolig lite som skiller i denne sporten. En bitteliten feil er nok til at medaljene glipper, og det var akkurat det som skjedde i A-finalen. Å være blant de fem-seks beste i et norgesmesterskap er uansett bra. Og når man i tillegg belønnes med en landslagsplass har jeg lite å klage på, ler hun.

Sikter mot finaleplass

Nå skal hun og islandshesten Irpa ha noen velfortjente feriedager. Så starter oppkjøringen til Nordisk, som arrangeres i Sverige fra 7.- til 12. august.

– Nå skal vi slappe av litt og samle overskudd. Etter noen rolige dager starter vi opp treningen igjen, og vi kommer til å fortsette å trene på samme måte som vi har gjort. Det er ingen hensikt å endre for mye på et opplegg som tydeligvis fungerer veldig bra, sier Wiggen, som allerede har begynt å glede seg til mesterskapet.

– Det blir veldig gøy. Her møter vi noen av de beste rytterne i verden, så bare det å delta vil garantert være en stor opplevelse. Men jeg har også et mål med turen, og det er finaleplass. Det skal vi gjøre vårt beste for å klare, sier hun.

Charlotte Wiggen er en av fire norske ryttere som skal konkurrere i A-flokk under mesterskapet. Totalt er det tatt ut rundt 30 utøvere i mesterskapet der både juniorer, ungryttere og seniorer skal kjempe om edelt metall.