Det var i forrige uke at den spreke orienteringsløperen fra Alta deltok i veteran-VM, som gikk av stabelen i København.

Han løp totalt tre distanser, og det var på den lengste distansen at Rolf Arvid Leijon Pedersen gjorde det aller best. Han vant nemlig B-klassen for utøvere over 80 år, og det med solid margin. Altaværingen brukte 50 minutter og fire sekunder på langdistansen, og var over åtte minutter raskere enn finske Seppo Paavola på andreplass. Totalt 56 løpere stilte til start i denne klassen.

Han gjorde det også bra på de to andre distansene, der han ved begge anledninger konkurrerte i A-klassen for menn 80 år. På sprinten ble det 24. plass på deltakeren fra Alta o-lag. Her var han drøyt fire minutter bak vinneren. 52 utøvere deltok i denne klassen. Deretter var det klart for mellomdistansen, og her løp Leijon Pedersen inn til 45. plass. Her var han nesten 26 minutter bak beste løper. 58 deltakere stilte til start.