– Trenger en opptur før fotballferien

For Andreas Markussen er det ekstra mye som står på spill når Mjølner gjester Alta.

GLEDER SEG: Andreas Markussen ser frem til å møte moderklubben Mjølner til dyst i Finnmarkshallen på lørdag.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Andreas Markussen er født og oppvokst i Narvik, og spilte i Mjølner frem til klubbskiftet foran 2013-sesongen. Alta IF har i lang, lang tid levert bedre sportslige resultater enn narvikingene, som først i 2017 tok steget opp i samme avdeling som Alta-guttene.

Men akkurat nå - dagen før Alta IF og Mjølner møtes til dyst i Finnmarkshallen - er det gjestene fra Narvik som ligger best an.

Klatrer forbi med seier

Mens Andreas Markussen & co har 22 poeng på de 13 første kampene, har Mjølner sanket 25 poeng på like mange matcher. Alta IF er nummer seks, mens Mjølner er på tredjeplass. Det er en realitet som Markussen og de andre Alta IF-spillerne liker veldig dårlig.

– Jeg er imponert over det Mjølner har fått til denne sesongen. De har truffet godt med spillerlogistikken, og laget har tatt store steg hele veien. Men at de for øyeblikket er høyere oppe på tabellen enn oss har jeg lite til overs for. Alta IF skal være det beste nordnorske laget i denne avdelingen, og det vil vi være med seier på lørdag. For oss vil det bety mye å avslutte vårsesongen med tre poeng. Vi trenger en opptur før fotballferien, sier Markussen, som trolig vil være spilleren i Alta IF-drakt som går på banen med det aller sterkeste ønsket om å vinne «lokaloppgjøret».

TILBAKE: Etter to kampers karantene er Vegard Braaten klar til å ta en plass i Alta IF-angrepet igjen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg reiser hjem til Narvik på ferie etter kampen, og det er det er helt naturlig at tabellen og begge lags prestasjoner så langt vil være noe narvikingene snakker om når jeg kommer dit. Det blir garantert et trivelig opphold uansett hvordan lørdagens kamp ender, men det er klart at jeg aller helst vil reise dit med tre poeng i lomma. Klarer vi det har vi slått dem to ganger i år og er foran på tabellen. Da kan jeg ta ferie med god samvittighet.

Jakter seier nummer to

Mjølner og Alta IF møttes på Narvik stadion i første serierunde, og gjestene fra Nordlysbyen vant 1-0 etter scoring av Eirik Lund Holm. Etter denne matchen har Mjølner bare tapt ytterligere tre ganger i år. Alta IF har til sammenligning fem tap denne sesongen.

– 1-0-seieren i serieåpninga viste seg jo å være et meget solid resultat fra vår side. Mjølner har vært gode i år, og kommer utvilsomt til å gi oss knallhard kamp om poengene i morgen. Vår utfordring har vært mangel på stabilitet, både i prestasjonene og resultatmessig. Men vi har vært gode til å slå tilbake etter et tap. Vi ønsker å revansjere oss etter nederlaget for Fredrikstad sist helg, også er det selvfølgelig bedre å ta ferie med en herlig trepoenger i banken, smiler Markussen.

FORNØYD: Kroaten Mate Dujilo var i ekstra godt humør på torsdagens trening. Dagen i forveien vant Kroatia 2-1 over England og sikret en plass i VM-finalen.  Foto: Karl Eiriik Steffensen