Stenger Alta for trafikk

Bilistene må vike når Arctic Race of Norway kommer til byen.

BILFRITT: Østsida av Alta stenges for trafikk mellom klokken 14.30-17.25 søndag 19. august.  Foto: Magne Ek

sport

Det er fortsatt en drøy måned igjen til det braker løs, men de som skal være vertskap for årets utgave av Arctic Race of Norway har nok å henge fingrene i. For at alt skal klaffe hundre prosent må det planlegges godt, og nå har Dag Arne Johannessen og Alta kommune offentliggjort tidspunktene for når byen stenges av for all trafikk søndag 19. august.

Den siste etappen av løpet går som kjent fra Kvalsund til Alta, og første veistrekk fra Kvalsund til Skaidi stenges i tre timer mellom klokken 12.15 og 15.15. Det neste strekket er fra Skaidi til Leirbotnvann (krysset til Kviby). Her blir det stengt mellom klokken 12.50 og 16.40. Det neste strekket til Rafsbotn stenges i tidsrommet 14.00-17.00, og så er det selve Alta som står for tur.

LITEN FEIL: Sentrumsløypa /den gule) stenges klokken 13.00, og ikke 13.45 som det står på kartet.  Foto: Alta kommune

Rytterne sykler forbi Nerskogen, Kronstad, Elvebakken og Bukta, og passerer Kvileskogen før de setter kursen for sentrum. Dette området vil være stengt mellom 14.30 og 17.25. Selve sentrum og den ruta som syklistene skal følge i tre runder er stengt for all trafikk mellom klokken 13.00 og 18.15, opplyser kommunen.

– SNN Mini Arctic Race arrangeres i Alta sentrum denne søndagen. Barnerittet starter klokken 13.00, og da stenges hele området. Biler som er parkert på sentrum vil da være avskåret fra å kjøre ut mellom klokken 13.00 og 18.15, skriver Dag Arne Johannessen i en pressemelding.