Sommerhilsen fra BUL

– Vi støtter vår trener 100 prosent, og tror han og våre jenter kommer sterkere i høstsesongen, skriver Jarle Hjelmhaug.

JAKTER POENG: Ann Solbritt Logje & co håper på en langt bedre høstsesong.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Å si det ikke skjer noe på fotballfronten i disse dager vil vel være å overdrive. Etter et besøk på Kontraskjæret, kan man bare fastslå at interessen for denne sporten for tiden er både høylytt og berusende (i beste mening).

Her hjemme er det vel motsatt, interessen er nok der, men resultatene svarer ikke helt til forventningene. Verken herre- eller kvinnefotballen har slått helt til, og det er vel ikke bare hos BUL ting har gått litt skeis. Andre klubber, blant annet Åsane i vår 1. divisjon for kvinner er også så misfornøyde at de i panikk har sagt opp sin trener. Dette er ikke aktuell politikk i BUL Fotball, hvor vi støtter vår trener 100 prosent, og tror han og våre jenter kommer sterkere i høstsesongen. Dette til tross for at vår toppscorer Guro Bell Pedersen forlater oss for toppseriespill i Røa. Vi ønsker henne lykke til, og tror andre vil helt sikkert ta ansvar for den rollen.

Vi har imidlertid engasjert tidligere spiller, og sportslig leder i Alta IF, Øyvind Pedersen, som sportslig leder for et eget kvinnesatsingsutvalg. Han har allerede i samarbeid med trenerne, på både 1.- og 2. divisjonslaget, satt i gang en prosess for å heve profesjonaliseringen av lagene og klubben. Blant annet går dette på endrede treningstider, kost og garderobekultur. Kanskje små ting som kan være med på å løfte lagånd og være til inspirasjon for både spillere og apparatet rundt. Han vil sikkert også være en god samtalepartner for trenerne om spillestil og o.l. Vi venter spent på når resultatene vil vise seg.

BUL Fotball ønsker å fremstå som en satsingsklubb for kvinnefotballen, og vil også i fremtiden forsøke å ta de grep som må til for å oppfylle dette. Ikke bare i vårt nærområde, men for unge jenter fra hele Finnmark. Det jobbes opp mot skolene for å kunne legge til rette for en kombinasjon av idrett og utdannelse.

Vi håper derfor at våre supportere og samarbeidspartnere i næringslivet fortsatt vil støtte opp om våre jenter, gutter og tiltak, uansett hvilket nivå vi spiller på. Med ønske om gjensyn på tribunene til høsten, og mange poeng.

God sommer!

Jarle Hjelmhaug, leder BUL Fotball