Alta IF - Fredrikstad 1-3 (0-2)

Alta IF tapte fortjent 1-3 mot Fredrikstad i Finnmarkshallen.

– Det er nok det beste laget Alta har møtt i år. Innsatsen var god, men vi ble en størrelse for liten, sa Radio Altas eksperkommentator Øystein Esjeholm etter nederlaget.

– Dette var årsbeste av oss, sa trener Per Mathias Høgmo etter kampen. kampen var en god test på hvor vi står. Det å komme opp hit er en av de vanskeligste bortekampene iløpet av sesongen, en ting er at vi kommer herfra med tre poeng, men en annen ting er måten vi gjør det på. Det skal guttene ha cred for, konstaterte Høgmo.

Fredrikstad satte standarden med et tidlig mål notert av Tim Nilsen etter fire splilte minutter. Knappe halvtimen senere doblet bortelagets Filip Johansen Westgaard ledelsen. De røde og hvite hadde tilsynelatende full kontroll på 2-0 da Alta fikk tildelt et straffespark. Dag Andreas Balto bommet på straffen, men satte returen kontrollert i må, til stor frustrasjon fra Håvar Grøntvedt Jenssen i Fredrikstad-buret.

Balto var dagens beste spiller for hjemmelaget og fikk håpet tilbake. Håpet ble dog effektivt knust av en kontring i det 70. spilleminutt. Kjell Rune Sellin rundet hele bakre fireren til Alta, i tillegg til keeper Eltermanis og 3-1 var et faktum. Alta kjempet iherdig de siste minuttene, uten utelling på målprotokollen. Dermed kunne Høgmos menn og engasjerte bortesupportere fra plankebyen sleppe jubelen løs vedd fulltid.

– Fredrikstad er opprykksfavoritt, mente Esjeholm etter kampen.

IKKE GODT NOK: Selv om Dag Andreas Balto spilte en kjempekamp på Altas midtbane, var det ikke godt nok til at hovedtrener Bård Flovik kunne notere seg for poengfangst i toppoppgjøret mot Fredrikstad. Foto: Thomas Fredrik Kristensen