Alta IFs G02-lag avsluttet i går fotballturneringen Barcelona Summer Cup på best mulig vis. Alta IF møtte islandske Selfoss i kampen om femteplassen i turneringen, og guttene fra Nordlysbyen vant 3-1 etter scoringer av Jørgen Brandser Hammari, Ola Ek Mannsverk og Tom Emaus. Alta IF ble dermed best av lagene som ikke klarte en plass i «A-sluttspillet» i G16-klassen.

At Alta-guttene var fullt på høyde med de beste lagene i turneringen er det ingen tvil om. Etter tap for Afturelding og seier mot Høvik IF 2 ble den siste gruppekampen mot amerkianske NJ Stallions avgjørende for hvem som fulgte Afturelding videre. Kampen endte 1-1, noe som gjorde at NJ Stallions var foran på bedre målforskjell.

Lagene i Alta IFs pulje var klart bedre enn lagene i den andre pulja. Det så man godt i semifinalene, der Afturelding slo Bossmo & Ytteren IL 8-0, mens NJ Stallions vant 9-0 mot NAFA fra Sør-Afrika. NJ Stallions vant 1-0 mot Afturelding i finalen og sikret turneringsgull.

For Alta IF-spissen Ola Ek Mannsverk ble Barcelona Summer Cup en svært oppløftende erfaring. Han kom på delt tredjeplass i kampen om toppscorertittelen med fire nettkjenninger. Jacob Flores fra vinnerlaget NJ Stallions ble toppscorer med syv mål, mens Eyþór Aron Wöhler fra Afturelding var nestbest med fem fulltreffere.