Denne uka arrangeres Barcelona Summer Cup, og Alta IF stiller med et lag i klassen for gutter som er født i 2002. Alta-guttenes åpningskamp ble spilt på tirsdag, og først ut var islandske Afturelding. Her viste gjengen fra sagaøya seg som det beste laget og vant 4-1. Ola Ek Mannsverk scoret for Alta IF.

Deretter var det norsk motstand for guttene fra Nordlysbyen, og det taklet de bedre. Ola Ek Mannsverk og Marius Nordholm sørget for 2-0-seier over Høvik IF 2, og dermed var Alta IF igjen med i kampen om en plass i A-sluttspillet.

Onsdag formiddag var det amerikanske NJ Stallions som sto på motsatt banehalvdel. Jørgen Brandser Hammari scoret for Alta IF, men oppgjøret endte uavgjort 1-1. Med dette resultatet var det amerikanerne som gikk videre på bedre målforskjell sammen med gruppevinner Afturelding.

– Både spillere, foreldre og søsken koser seg i Barcelona. Men det er veldig varmt for guttene som er i aksjon, cirka 30 varmegrader, skriver Karin Kristensen i en mail til A-sporten.

Noen få timer senere møtte Alta IF Høvik IF 1 i første plasseringskamp for lagene som ikke klarte avansement. Alta-guttene vant 3-0 etter scoringer av Ola Ek Mannsverk, Vegar Sandåker Tårn og Jakob Boland.

Det gjenstår fortsatt én kamp for Alta IFs guttelag. Torsdag møter de islandske Selfoss i kampen om femteplassen. Selfoss slo Høvik IF 2 4-1 i sin første plasseringskamp i "B-sluttspillet".