Hovedtreneren for BULs fotballdamer har i likhet med spillerne hatt en svært nedslående første halvdel av sesongen. Laget tapte 1-2 hjemme mot Fart i siste kamp før ferien, noe som gjør at Johansen & co har gått poengløse av banen i samtlige av de 11 rundene i 1. divisjon som er spilt i år.

Meget ung forsvarsfirer

Ved halvspilt serie har de åtte poeng opp til Åsane på 11. plass, og ti poeng opp til Nanset på sikker plass.

– Vi visste at det ville bli tøft, men trodde vel ikke at det skulle gå så galt. Vi har bygd opp dette laget over tre år, og når man på kort tid mister fem-seks spillere er det ikke unaturlig at prestasjonene påvirkes. Det har vært en bratt læringskurve for våre unge spillere. Mot Fart stilte vi med et nytt stopperpar og en forsvarsfirer der samtlige spillere er 17 og 18 år gamle. Jeg synes de klarte seg veldig bra, og det gir meg håp og tro på bedre resultater etter fotballferien, sier Odd Inge Johansen.

De fire jentene som utgjorde BUL-forsvaret mot Fart var Helene Pedersen, Marie Nygård Kjellmann, Oda Lillegård og Martine Romsdal.

Tre uker fri fra hverandre

Etter lørdagens nedtur hadde laget en sosial sammenkomst, der de blant annet sa farvel til Guro Bell Pedersen som spilte sin siste kamp i BUL-trøya. Hun tar nå overgang til toppserieklubben Røa. Bell Pedersen har vært klubbens soleklare toppscorer med seks nettkjenninger i serien i år. Hun noterte seg også for fire spillemål i cupen, samt én straffescoring i straffesparkkonkurransen mot Fløya.

TOPPSCORER: Guro Bell Pedersen stoppet på seks seriemål for BUL i år. Foto: Karl Eirik Steffensen

Akkurat hvem som skal fylle skoene til den råsterke Bardu-jenta har ikke Johansen så lyst til å tenke på akkurat nå. Han synes det er viktigere at spillergruppa får noen uker fri, der de kan kople av og tenke på andre ting enn skuffende resultater.

– Den første uka får de helt fri. Da kan de gjøre akkurat det de har lyst til, og det tror jeg er viktig i den situasjonen vi er i nå. De to neste ukene har de fått et egentreningsprogram som de skal følge. Vi samles igjen 23. juli, og da har vi to uker med fellestrening før serien starter opp igjen, forteller han.

Har jaktet nye spillere

Johansen legger ikke skjul på at klubben ønsker å forsterke stallen foran høstsesongen. Men uten feite lønninger som virkemiddel har det vist seg umulig å lokke etablerte spillere nordover.

– Vi har vært i kontakt med 10-12 spillere som tidligere har spilt i Toppserien eller 1. divisjon uten å lykkes. Det er vanskelig å få spillere som har lagt opp til å gjøre comeback i utgangspunktet, og nærmest umulig å få dem hit til Alta. Vi må bare se oss rundt og gjøre det beste vi kan med de spillerne vi har til rådighet, sier BUL-bossen.

VIKTIG KRIGER: Amanda Sørensen (t.h.) har gjort en solid jobb på midtbanen i år. Her er hun avbildet sammen med lørdagens målscorer Marie Nygård Kjellmann, som spilte en god kamp i BULs midtforsvar. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Tone Holten har spilt 3.-divisjonsfotball sørpå, og er nå tilbake. Hun er aktuell etter fotballferien. Ida Sønvisen Suhr har også trent litt med laget. Bare det at hun er tilbake på treningsfeltet gjør noe med spillergruppa, så det er positivt. Så får vi se om det blir aktuelt for henne å spille kamper til høsten. Men først skal vi slappe litt av og lade batteriene, avslutter Odd Inge Johansen.

Statistikk halvspilt serie:

A-sportens 3-2-1:

Eline Hegg 13

Guro Bell Pedersen 11

Amanda Sørensen 11

Irene Pettersen 8

Emmy Olsen 6

Martine Romsdal 5

Oda Lillegård 3

Benedicte Dahl 2

Kristine K. Hagen 2

Marie Nygård Kjellmann 2

Therese Vollan Kristensen 1

Anna Opgård 1

Helene Pedersen 1

Målscorere:

Guro Bell Pedersen 6

Johanne Bjørnå 1

Marie N. Kjellmann 1

Gule kort:

Guro Bell Pedersen 3

Marie N. Kjellmann 1

Oda Lillegård 1

Emmy Olsen 1

Amanda Sørensen 1

Tilskuere:

BUL - Kaupanger 90

BUL - Amazon Grimstad 62

BUL - Øvrevoll Hosle 94

BUL - Urædd 58

BUL - Fart 50

Totalt: 354

Snitt: 71

Kamper:

Nanset - BUL 2-1

BUL - Kaupanger 1-3

Grei - BUL 2-1

BUL - Amazon Grimstad 1-4

Byåsen - BUL 4-0

BUL - Øvrevoll Hosle 1-2

Fløya - BUL 1-0

BUL - Urædd 2-3

Åsane - BUL 2-0

Medkila - BUL 3-0

BUL - Fart 1-2