Triatlonutøver Gunhild Berntsen har vunnet Ironman-konkurranser over hele verden, men 42-åringen er langt fra mett på suksess. Sist helg var hun på plass i Haugesund, og den meritterte altaværingen klinket til med en imponerende seier i dameklassen.

Totalt brukte hun fire timer, 43 minutter og 57 sekunder på den krevende traseen i Haugesund. Hun startet med 1900 meter svømming. Berntsen var første kvinne som kom opp av vannet, men var ikke helt fornøyd likevel.

– Det var en dårlig svømmeøkt for min del, skriver hun på sin facebookside.

Deretter var det klart for 90 kilometer på sykkelsetet. Berntsen brukte to timer, 35 minutter og 34 sekunder på etappen.

– Sykkelløypa var veldig teknisk krevende med mye bakker og svinger. Lå på tredjeplass her. Svak sykling med tunge bein, skriver hun.

Så skulle det hele avgjøres med 21 kilometer løping. Her var det ingen som kunne matche vinnerskallen fra nord.

– Jeg følte meg ikke sterk på løpingen, men løp jevnt og trutt. Garmin-klokka viste at jeg løp meget svakt, så jeg ble litt skremt og økte farta. Det viste seg i etterkant at klokka viste meg feil hastighet. Tulleklokke. Etter 14 kilometer passerte jeg Nicola, som ledet og fikk overta ledelsen. Alltid hyggelig å løpe med ledersykkelen ved min side. Siste runde følte jeg meg sterk, men valgte ikke øke farta, men bare kontrollere det hele inn til seier. Takk til alle som heiet, det var kjempehyggelig, skriver Berntsen videre.