Alta IF stilte med to J13-lag i Piteå Summer Games sist helg, og «andrelaget» gjorde det meget skarpt i turneringen. Alta IF 2 vant alle sine tre gruppekamper mot Malmbergets AIF (3-0), Piteå IF (3-2) og Sävar (3-0), og gikk dermed videre til A-sluttspillet som gruppevinner.

I åttendelsfinalen slo de Öjeby IF hele 7-0, og i kvartfinalen ble det 2-0-seier over Myckle IK. Alta-jentene fikk det imidlertid for tøft i semifinalen mot finske ONS 05 RSM, der de tapte 1-4.

I bronsefinalen møtte de nok en gang Piteå IF, og gjestene fra Nordlysbyen vant 5-4 etter straffesparkkonkurranse.

Klubbens andre J13-lag ble nummer tre i gruppespillet. De gikk dermed ikke videre, men fikk en avslutningskamp mot Innstrandens IL 2 som de vant 1-0.

Alta IF hadde for øvrig med totalt åtte lag i denne turneringen.

Tøff motstand

Klubbens J14-lag endte på tredjeplass i gruppa. De møtte Sandviks IK/Obbola IK i avslutningskampen. Her vant svenskene 2-1.

Klubbens J15-lag gjorde det hakket bedre. De vant to av tre kamper i gruppespillet og tok seg videre til åttendelsfinalen der Lira BK sto på motsatt banehalvdel. Alta IF vant oppgjøret 2-0. I kvartfinalen var det imidlertid stopp. Her ble IK Grand Bodø litt for sterke, og vant 3-1 over jentene fra Nordlysbyen. IK Grand Bodø spilte seg helt frem til finalen der det ble 1-2-tap for TP 47.

God innsats av 11-åringene

Så over til guttene. Klubbens G11-lag gjorde det også meget bra. De vant gruppa etter seier mot Storfors AIK (3-0), Tervarit Juniorit Ry Red (3-2) og Reinen IL Juve (3-2). I denne klassen gikk de beste lagene videre til en ny pulje hvor det ble spilt tre nye kamper. Alta IF åpnet med 3-1-seier over Krokelvdalen IL, men tapte så 0-3 for Gällivarre SK og spilte uavgjort 4-4 mot OLS Hollanti. Alta IF endte på tredjeplass i denne pulja.

I klasse G13 år stilte Alta IF med to lag. «Førstelaget» vant tre av fire gruppekamper og tok seg videre til sluttspillet. I 16-delsfinalen ble det seier etter straffesparkkonkurranse mot IFK Kalix. I åttendelsfinalen mot JFC Skonto var det imidlertid slutt på moroa. Alta IF tapte 1-3, og måtte nøye seg med en avslutningskamp mot Medkila på søndag. Her vant Medkila 2-1.

«Andrelaget» tok seg også videre etter tre spennende gruppekamper. De tapte 0-1 for russiske Zvezda i 16-delsfinalen, men vartet opp med 2-1-seier over IFK Kalix i søndagens avslutningskamp.

I G14-klassen fikk Alta IF det veldig tøft. De tapte alle sine gruppekamper og endte sist i pulja, men i avslutningskampen mot FK Senja fikk de en fin opptur med 4-0-seier.

Stopp i kvartfinalen

Også BUL stilte med åtte lag i denne turneringen. Klubbens beste prestasjoner var det J14- og J16-laget som sto for. Begge spilte seg frem til kvartfinale. J14-laget vant gruppa etter tre seire og én uavgjort, og slo deretter Täfteå IK 1-0 i åttendelsfinalen. I kvartfinalen mot IK Grand Bodø ble det 0-1-tap. J16-laget ble nummer to i pulja og tapte deretter 0-2 for FA Sápmi i kvartfinalen.

Kaiskuru IL stilte med ett rent KIL-lag i G14-klassen. De endte sist i pulja og tapte 2-4 for Stakkevollan IF i avslutningskampen. De hadde også et sammensatt lag med spillere fra Kaiskuru IL og IL Frea i G12-klassen. De vant én kamp, spilte én uavgjort og tapte to i gruppespillet og gikk ikke videre. I avslutningskampen mot Tromsø IL Prestvannet 1 tapte de 1-3.

Også Nerskogen IL hadde et lag med i Piteå Summer Games. De stilte i G12-klassen. NIL vant første gruppekamp, men tapte de to neste og klarte ikke avansement. I avslutningskampen mot Robertsfors IK Svart ble det 0-1-tap.

Kautokeino IL stilte også med to lag. A-sporten kommer tilbake med egen sak om deres innsats i turneringen.