Vebjørn Hillestad Lund (23) med tangering av banerekorden på Alta Golf Park under helgas VM i midnattssolsgolf.

– Jeg visste jeg kom til å vinne, men resultatet er bedre enn forventet. Det har vært litt lite golf i det siste, men helsa er fin, påpeker han

Tilbake for fullt

Det er ikke bare Kylian Mbappé som tangerte rekorder i et verdensmesterskap i helga (første tenåring til å score to mål i en VM-kamp siden Pelé).

For på Alta Golf Park under VM i midnattssolgolf tangerte Altaværing Vebjørn Hillestad Lund banerekorden – en prestasjon som ikke er sett sidestykke til på åtte år.

Nøyaktig ett år etter kano-ulykken i Altaelva spilte 23-åringen sin beste golfrunde noensinne – 69 slag eller tre under par. Det var sterk og varierende vind på opptil 12 sekundmeter på golfbanen ved Kvenvikmoen denne fredagsettermiddagen, noe som sjelden er en fordel for golfspillere. Likevel tangerte Hillestad Lund banerekorden, og vant i tillegg turneringen suverent. Hele 13 slag foran andre mann på resultatlista, stortalentet Chris Johan Larsen fra Varanger GK, og 17 slag foran tredjeplass, klubbkamerat Øystein Eriksen.

Vanvittig prestasjon

Prestasjonen er en tangering av Marius Thorp (Bærum GK) sin til nå, uslåelige banerekord. Rekorden ble satt for åtte år siden i forbindelse med åpningen av golfbanen, som Thorp var spesialinvitert til å åpne. Han var på den tiden Norges beste golfspiller og regnet som en av de beste i Europa på nærspill. På åtte år et er ingen som har vært i nærheten av banerekorden – før Hillestad Lunds vanvittige prestasjon nå i helga.

Lå an til å ha banerekorden alene

Golfspilleren fra Alta lå an til å få banerekorden helt alene. Før siste hull hadde han 4 under par. Han traff perfekt på innspillet, men vanskelige vindforhold gjorde slik at han gikk i bunkeren å tapte et slag.

Hovedpersonen selv er nøktern over resultatet og har beina godt planta på jorda ovenfor Altaposten mandag morgenen.

– Det hadde vært artig å fått enda ett slag bedre, uansett er det fint at det er en lokalgutt som har rekorden.

Ann Kristin best i dameklassen

På damesiden var Ann Kristin Wirkola fra Alta golfklubb klart best, med 181 slag totalt, og solide 17 slag foran toer Monica Wara fra Tromsø Sportsklubb. Heidi Johansen, også fra Alta golfklubb, kapret tredjeplassen med 21 slag bak lagvenninnen.