– Finnmark Fotballkrets fikk inn hele åtte søkere til den nyopprettede stillingen som kretsansvarlig for trenerutvikling. Kretsstyret og NFF kan med stor glede informere om at Lise Lotte Lund Martnes har fått tilbudet og takket ja til jobben, skriver fotballkretsen i en pressemelding.

Lise Lotte Lund Martnes har erfaring som spiller i 1. divisjon, og var senest i fjor Odd Inge Johansens assistenttrener for BULs damelag i 1. divisjon. I sin nye jobb i fotballkretsen blir hun blant ansvarlig for kretsens utdanningstilbud innen fagfeltet trener og skal lede kretsens veilederapparat på trenerutdanningen. Hun skal også sørge for gjennomføring av formelle og uformelle utviklingsaktiviteter innen fagfeltet, ha tett dialog med fagansvarlig trenerutvikling i NFF sentralt og trenerutviklere i andre kretser, samt utgjøre en fagressurs i kretsens tverrfaglige utviklingsarbeid.

– I utlysingen oppfordret vi kvinner til å søke. Dette også fordi vi fram til nå kun har vært mannlige ansatte i administrasjonen. Det er viktig å understreke at Lise Lotte er ansatt på grunn av hennes kvaliteter, ikke på grunn av kjønn, skriver de videre.

– Jeg gleder meg til å jobbe i det utviklingsmiljøet som Finnmark fotballkrets er kjent for. Det å få jobbe med utvikling av trenerkompetansen i Finnmark trigger meg veldig. Trenerne har en svært viktig rolle, både som fagpersoner og medmennesker i miljøene i Finnmark. Vi trenger også flere mannlige og kvinnelige trenere inn i fotballen, som har interesse av å ta utdanning, sier Lise Lotte Lund Martnes.

– Hovedpersonen er gravid og har termin i begynnelsen av juli. Oppstart av stillingen vil være 1. januar 2019, opplyser kretsen avslutningsvis.