Pål Bakken er trener for rekrutt/B-laget i Tverrelvalen IL og opplever at det er så trangt om spilletid, at mange herre juniorspillere får svært begrensede muligheter  til å vise seg fram.

– Vi har bra oppslutning på trening, men det er trasig at disse spillerne ikke får kamptilbud. Bare trening gir ikke mye lyst til å spille fotall videre. I vinter fikk vi ikke være med i NM-cupkvalifiseringen for juniorer i Finnmarkshallen fordi vi på grunn av en misforståelse var for sent ut med påmelding. I stedet håpet vi å kunne stille sterk i Altaturneringen, sier Bakken som ber ledelsen for turneringen åpne mulighet for en juniorklasse selv om det er på overtid.

For få lag

Petter Oseberg, turneringsleder for Altaturneringen, forteller at det ikke ble juniorklasse i 2017 på grunn av liten interesse fra klubbene.

KAN BLI TILBUD: Turneringsleder Petter Oseberg sier at G19 er sterkt ønskelig, men at vurderingen var at det ikke var grunnlag. Nå kan klassen bli åpnet om klubbene viser interesse. Foto: Magne Ek

Mye av årsaken var at Finnmark fotballkrets kjørte juniorserie organisert som kretsturneringer.  I tillegg var ikke serieoppsettet i 4. divisjonen, hvor mange juniorspillere har sin arena, tilpasset juniorspill i Altaturneringen.

– Dette er noe av bakgrunnen for at vi i år ikke gikk ut med innbydelse til juniorene. Samtidig har det vært en omlegging slik at klassene er blitt justert . Nå er G16 utvidet til G17, noe som betyr at vi «stjeler» et årskull ned til guttene. Vi har rett og slett vurdert det sånn at det ikke var grunnlag for G19. sier Oseberg og legger til:

– Viser det seg at klubbene savner tilbudet, og at vi kan få en G19-klasse med fire-fem lag, ja, da skal vi få det til. Det er ingenting rent praktisk som tilsier at vi ikke kan ha G19-klasse.

En mulighet som vil bli vurdert er å utvide juniorklassen fra G19 til G20 for at flere lokale lag skal kunne stille.

Få 11-erlag

Turneringslederen er bekymret for en trend der det blir stadig færre som klarer å stille 11-erlag i gutte- og jenteseriene.

– Per i dag har vi kun syv guttelag i G17-klassen. Det blir færre klubber som stiller lag i de eldste klassene, og det er selvsagt noe fotball-Finnmark må ta på alvor, klargjør Oseberg.

Altaturneringen har tidligere åpnet for sammensatte lag (klubbsamarbeid) for å få nok lag til juniorklassen herrer. Fotballkretsen har også gjort helgen med Altaturneringen kampfri for 4. divisjonen hvor mange juniorspillere holder til.