Lørdag møttes rundt 60 motocrosskjørere fra hele Nord-Norge under Midnattsolcrossen i Alta.  Arrangementet regnes som første del av NNM og ble arrangert i strålende sol ute på Kvenvikmoen motorpark. Kjørerne fra Alta motorsportklubb leverte varene så det suste, bokstavelig talt. Arrangørklubben stakk av med sammenlagtseieren i alle klassene utenom én. En av de som leverte gode løp, men ikke nådde helt til topps var aronnesingen Gustav Pettersen. Han deltok i den yngste konkurranseklassen MX 85 11-12 år og leverte to gode heat lørdag formiddag. Begge heat resulterte i tredjeplass, men Pettersen selv var litt nølete på spørsmål om han var fornøyd med egen innsats.

–  Det var vanskelig å kjøre på grunn av mye vind. Jeg måtte holde litt igjen på gassen før de store hoppene for man kjenner vinden godt når man er i luften, forteller den tøffe 11-åringen.

KLAMPEN I BÅNN: Når startskuddet går sparer ikke motocrosskjørerne på noe. Her ser vi Gustav Pettersen (377) til venstre og Adrian Salomonsen (74) fra Vadsø til høyre. Foto: Ole Henrik Kristiansen

Trener mye

Den nybygde banen ute på Kvenvikmoen er virkelig ikke noe for amatører. Flere lengre hopp og brå svinger gjør at det krevers mye av kjørerne. Både god fysisk form og ikke minst rå mentalitet må til for å hevde seg i dette gamet. Gustav og resten av guttene trenes av Tore Grøtte tre ganger i uken. Treningene består av ulike temaer som grunnstilling, hvordan kjøre i svinger og start. Når A-sporten spør 11-åringen hva målet og drømmen er svarer han kjapt og selvsikkert:

– Jeg vil bli best!

Videre føyer han på at det er artig å holde på med motocross på grunn av den store farten og spenningen det medfører.

Vant det meste

I klassen MX85 11-12 år hvor Gustav konkurrerte vant Vadsøværingen Adrian Salomonsen sammenlagt. I de øvrige klassene var det som tidligere nevnt klar dominans over sammenlagtseierne fra arrangørklubben Alta motorsportklubb. I klasse MX85 13-15 år vant Edvard Oliver Simensen. Klasse MX junior 125 vant Mats Berg. Daniel Hammari vant klasse MX1, mens Morten Hågen Strøm vant klasse MX2. I klasse MX åpen 30+ vant trener Tore Grøtte, mens i klasse MX damer vant Kristin Beathe Bjørnø.

IKKE STØRST, MEN KANSKJE TØFFEST: Også barn helt nede i femårsalderen deltok under Midnattsolcrossen lørdag. Foto: Ole Henrik Kristiansen

Seks NNM-runder

Søndag dro motocrosskjørerne videre til Lakselv, der andre del av NNM gikk av stabelen. Totalt skal kjørerne møtes i seks løp hvor det tilslutt kåres en sammenlagt NNM-mester. Gustav sier avslutningsvis at han også skal kjøre løp i blant annet Vadsø og Kiruna i løpet av sesongen.