Alta - Bærum 0-2:

Vegard Braaten klinket til med fem scoringer da Alta IFs fotballherrer slo Stabæk 2 hele 6-1 i Finnmarkshallen i den åttende serierunden. Siden har det vært lite å juble for. Bård Floviks mannskap spilte uvagjort 0-0 borte mot Grorud for en uke siden, og søndag ble det 0-2-tap hjemme mot Bærum.

Dårlig kommunikasjon og svakt forsvars- og keeperspill gjorde at Ismar Dizdar fikk en enkel oppgave med å sende gjestene fra Bærum i ledelsen etter 49 minutter spill. Vegard Braaten hadde to gode muligheter som ble reddet på streken, og tvillingbror Thomas Braaten headet like utenfor på en dødball. Men ellers skapte Alta IF ikke all verden fremover på banen.

Etter hvert som kampuret tikket mot 90 minutter flyttet hjemmelaget opp flere spillere i jakt på utlikning, og da åpnet det seg bakover. Det utnyttet innbytter Thomas Elsebutangen som alene med keeper fastsatte sluttresultatet til 0-2 på overtid.

Dette var Alta IFs første tap på fire kamper, og nederlag nummer fire totalt denne sesongen. De er nå tre poeng bak serieleder Grorud, som slo topplaget Asker 3-0 på bortebane lørdag ettermiddag. Grorud, Elverum og Mjølner har alle 19 poeng. Så følger Asker med 18, Raufoss med 17 og Alta IF og Fredrikstad med 16. Raufoss og Fredrikstad har én kamp mindre spilt enn de øvrige topplagene. Fredrikstad - Nybergsund og Hønefoss - Raufoss spilles søndag kveld.

– Det er klart at vi alle er skuffet over det som skjedde her i Finnmarkshallen i dag. Jeg synes vi stressset for mye og var for upresise i pasningsspillet. Dermed fikk vi ikke utnyttet de rommene som Bærum ga fra seg. Vi måtte dessuten gjøre noen endringer underveis ettersom både Dag Andreas Balto og Mats Frede Hansen gikk ut med skader, og vi slet med å finne rytmen i angrepsspillet. Vi manglet også intensitet defensivt. Det var mye småtteri som ikke fungerte for oss i denne kampen, sa Alta IFs assistenttrener Rune Berger til Radio Alta.

Alta IF stilte med følgende lag:

Daniel Rojas - Mats Frede Hansen (Øyvind Veseth Olsen fra 51. min.), Aleksander Bjørnvåg, Thomas Braaten - Eirik Lund Holm, Dag Andreas Balto (Peter Aas fra 21. min.), William Arne Hansen, Felix Adrian Jacobsen, Juan Manuel Cordero - Magnus Nikolaisen (Marco Mauno Johannessen fra 70. min.), Vegard Braaten