Spenningen i PostNord-ligaen avdeling 1 er til å ta og føle på etter sesongens ni første kamper. Asker leder serien, men det er bare to poeng som skiller de syv beste lagene i avdelingen. Alta IF er en av klubbene som jakter opprykk etter en ganske god start på sesongen. Bård Flovik vil imidlertid ikke være med på at Alta IF er blant favorittene til å rykke opp.

– Vi har aldri gått ut med en målsetting om opprykk. Mitt mål har hele tiden vært å skape fremgang i treningsarbeidet og prestasjoner i kamp, og det jobber vi med hver eneste dag. Vi ønsker selvsagt å plage motstanderne, vinne kamper og være der oppe. Men det er ingen grunn til å vi skal ta på oss noe favorittstempel. I mine øyne er det større klubber som Fredrikstad, Elverum, Asker og Raufoss som er gullfavoritter. Vi er fortsatt outsidere, fastslår hovedtreneren.

Søndag møter de Bærum i Finnmarkshallen. Sist Alta IF spilte hjemme scoret de seks ganger, men det var mot bunnlaget Stabæk 2. Flovik forventer tøffere motstand på søndag.

– Bærum har svingt en del i prestasjonene denne sesongen, men vi har stor respekt for dem. Når det er sagt har vi trua på tre poeng. Jeg forventer at vi også i denne kampen skaper mange sjanser og klarer å balansere spillet vårt på en god måte. Målet er å levere en underholdende kamp med mye godt angrepsspill, sier Flovik.