Gullkantet mesterskap for Altas skarpskyttere

Vegard Haugan forsvarte fjorårets mesterskapstittel i baneskyting.

MANGE MEDALJER: Mange av medlemmene i Alta skytterlag kom hjem med edelt metall i bagasjen.  Foto: Line Andersen

sport

Sist helg ble det arrangert Finnmarksmesterskap i baneskyting og kretsmesterskap i feltskyting i Hammerfest. Alta skytterlag var på plass med en god del treffsikre medlemmer, og for noen av dem vanket det både prestisjetunge titler og medaljer i ulike valører.

Den Alta-skytteren som kom aller best ut av det var Vegard Haugan. Han klinket til med gull i klasse 3-5 på lørdagens feltskyting, og fulgte opp med seier på søndagens baneskyting. Han forsvarte dermed mesterskapstittelen i baneskyting fra i fjor.

– Jeg er veldig godt fornøyd med feltskytingen. Jeg var nummer to foran den avgjørende finaleskytingen, men skjøt meg opp og kunne til slutt innkassere gullet. Det var moro. Jeg er ikke like tilfreds med baneskytingen, men også her traff jeg kjempebra i finalen og sikret førsteplassen. Jeg var best da det gjaldt som mest, og det er jo en fin egenskap, sier en smilende Vegard Haugan til A-sporten.

TO GULL: Vegard Haugan leverte strålende finaleskyting både på bane og i felten.  Foto: Line Andersen

Han var ikke den eneste altaværingen som reiste hjem med edelt metall i bagasjen. Lars Daniel Isaksen vant klasse V55 i grovfelt på lørdag og baneskyting på søndag, mens Birgitte Opgård vant finfelt. Også Arnulf Losvar, Vidar Isaksen, Natalie J. Losvar og Leif Olaf Simensen utmerket seg med til dels strålende skyting under de to mesterskapsdagene i regi av Hammerfest skytterlag.

– Det var en god helg for Alta skytterlag, og vi håper på mer av det samme i de store arrangementene som ligger foran oss. Allerede til helga reiser vi tilbake til Hammerfest for å delta i årets Samlagsmesterskap. Her skal de beste skytterne i Vest-Finnmark gjøre opp om de gjeveste plasseringene. I tillegg venter nordnorsk mesterskap i Bodø 27. juni, og ikke minst Landsskytterstevnet 2018 i Stjørdal i begynnelsen av august.