Vant første kamp i nye klubbfarger

Christian Reginiussen skal spille seg i form i Nardo.

SPILLER SEG I FORM: Etter en tid med tøffe studier er Christian Reginiussen tilbake på fotballbanen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

I går møttes Vålerenga 2 og Nardo til dyst på Intility Arena i Oslo, og i gjestenes startoppstilling var det et nytt navn. Altaværingen Christian Reginiussen har signert en korttidsavtale med Nardo FK fra Trondheim, og han fikk sin debut mot VIF-rekruttene.

Dette var en viktig kamp i PostNord-ligaen avdeling 2. Foran mandagens oppgjør var Nardo under nedrykksstreken med to poeng opp til nettopp Vålerenga 2. Reginiussen scoret ikke, men spilte hele kampen og bidro sterkt til at gjestene fra Trøndelag stakk av med seieren. Hjemmelaget tok ledelsen etter 16 minutters spill, men scoringer av Christoffer Engan og Bendik Håbjørg Lysvåg i andre omgang gjorde at Nardo vant 2-1 og tok sine tre første poeng på bortebane i år. Dermed klatret de forbi VIF 2 på tabellen, og er for øyeblikket på trygg plass.

– Vi var i kontakt i vinter, men studier gjorde det vanskelig med tanke på fotball. Han har fullført studier i fysioterapi nå i vår og trent med oss siden seriestarten. Han blir med oss ut vårsesongen og starten av høstsesongen før han flytter hjem til Alta med familien. Vi har hatt god dialog med Alta underveis og dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter. Vi får inn rutine og en målfarlig spiller, Christian selv får matching og Alta får en spiller i god form når han reiser nordover, sier Nardos hovedtrener Tormod Bjerkeset til klubbens nettside.

Alta IFs tidligere rekruttspiller Frank Ailo Anti Tangen har fått tre innhopp for Nardo denne sesongen, men var ikke med i troppen på mandag.

Det ble for øvrig spilt to kamper i PostNord-ligaen avdeling 1 i går. Asker vant 3-0 borte mot bunnlaget Stabæk 2, og passerte med det Alta IF på tabellen. De leder nå serien på målforskjell. Asker, Elverum og Mjølner har alle 18 poeng på de ni første kampene. Så følger Raufoss med 17 poeng, mens Alta IF, Fredrikstad og Grorud alle har sanket 16 poeng i den første tredjedelen av årets sesong.

Odd 2 vant 3-0 borte mot Bærum i den andre kampen som ble spilt mandag kveld. Alta IF møter Bærum hjemme i Finnmarkshallen førstkommende søndag.