Rå(-)kjøring i Gällivarre

Én førsteplass og tre andreplasser i Nordcupen.

FORNØYD GJENG: Morten Hågen Strøm, Edvard Oliver Simensen, Mats Berg, Daniel Hammari og Marius Berg hadde en vellykket motocrosshelg i Sverige.  Foto: Birgit Simensen

sport

Motocrossesongen er i gang for alvor, og sist helg satte fem unge kjørere fra Alta og deres familier kursen for Gällivarre. Her ble sesongens andre runde i den svenske Nordcupen kjørt. Som vanlig gjorde utøverne fra Alta motorsportklubb seg bemerket med mye god kjøring.

I klasse Mx2 leverte Morten Hågen Strøm virkelig varene. Han kjørte inn til andreplass bak Noah Englund i første heat, men det var også siste gang han hadde noen foran seg i mål. I de tre neste heatene slo han alle sine argeste konkurrenter og endte opp på 97 av 100 mulige poeng. Noah Englund tok andreplassen med 87 poeng. Alta-kjører Marius Berg gjorde en fin figur og ble nummer seks. Totalt 12 kjørere stilte til start i denne klassen.

Alta stilte også med en kjører i klasse Mx1. Det var lite å gjøre med svenske Per Nyberg, som vant samtlige heat. Men Daniel Hammari holdt de øvrige utøverne på avstand og kjørte inn til en meget sterk andreplass. Han var 16 poeng bak Nyberg og to poeng foran Casper Lund på tredjeplass. I denne klassen var det ti kjørere som stilte til start.

I klasse Mx2 U17 var det meget jevnt mellom Mats Berg og Hjalmar Öström. Berg vant to av fire heat, men måtte likevel se seg slått av sin svenske konkurrent. Alta-kjøreren endte på fjerdeplass i siste heat, noe som gjorde at Öström vant klassen sammenlagt med fire poengs margin.

Den yngste deltakeren fra Alta finner vi i klasse 85U. Her kjører Edvard Oliver Simensen, og også han blandet seg inn i kampen om seieren. Dessverre viste Hampus Larsson seg litt for sterk og vant samtlige fire heat. Men Simensen gjorde sine saker veldig bra og kapret andreplassen rett foran nesen til treer Pontus Larsson.