Førstkommende lørdag er det klart for den tradisjonsrike fotballturneringen for mygg- og minilag i Øksfjord. Dette har som regel vært en godt besøkt happening, men utviklingen de siste årene har vært alt annet enn positiv. I 2016 var det 43 besøkende lag. I fjor var det 35 lag som gjestet Vassdalen stadion. Og antallet fortsetter å synke.

– Per i dag har vi faktisk bare 22 påmeldte lag. Det er 14 lag som skal delta i treer-klassen, og åtte lag som skal spille femmerfotball. En stor klubb som Alta IF stiller bare med to lag i år. Jeg er ikke helt sikker på at dette er de endelige tallene, for jeg er på reisefot akkurat nå. Men det er uansett litt skuffende, kommenterer turneringsleder Maria Thomassen.

At det arrangeres mygg- og miniturnering også i Hammerfest denne helga kan ha noe å si, men det er langt fra første gang dette arrangeres samtidig. Klubbene i Alta har som regel brukt å fordele sine lag jevnt på disse to turneringene.

A-sporten har forsøkt å få ytterligere kommentarer fra mangeårig turneringsleder Arve Berntsen, men han har ikke besvart våre henvendelser.

Maria Thomassen kan imidlertid love at turneringen blir gjennomført uansett.

– Vi setter stor pris på de som kommer, og lover å gjøre vårt beste for at det blir en kjempefin turnering. Vi har fått lånt treer-baner med vant rundt banene fra fotballkretsen. Det gir mye mer effektiv spilletid for de aller yngste. Ellers blir det grilling og servering av våre smakfulle lakseburgere og mye annet snadder, lover hun.

Værmeldingen for helga er ikke av den spesielt lystige sorten, så Thomassen ber alle kle seg etter forholdene. Lørdag er det meldt mellom fire og syv varmegrader, men ikke noe nedbør mens turneringen pågår.

– Ta med varme klær. Det er ikke akkurat meldt strålende vær, men så lenge ungene er i aktivitet bør det går helt fint. Vi skal også få varmet opp garasjen og klubbhuset slik at alle har et varmt sted å gjøre av seg mellom kampene, avslutter hun.