Midnight Sun Marathon i Tromsø deler hvert år ut 100.000 kroner i stipend til fire yngre idrettstalenter som har vist gode resultater innen sin idrettsdisiplin. Utøverne må kunne vise til regionale, nasjonale og/eller internasjonale plasseringer innen sin idrett. De fire får 25.000 kroner hver, og stipendene vil bli delt ut under årets utgave av Midnight Sun Marathon, som arrangeres 16. juni.

– Det har vært en stor utfordring å plukke ut de fire som får tildelt årets MSM Idrettsstipend.  Det har vært mange gode kandidater til stipendene.  Stor bredde innen forskjellige idretter og god spredning geografisk. Det er også tatt hensyn til at man har både vinter- og sommeridrett representert, skriver MSM i en pressemelding.

De fire som mottar stipendene under er Anna Odine Strøm, Alta IF (skihopp), Celine Røberg, Tjeldsund Kickboxing Klubb (kickboxing), Ingrid Andrea Gulbrandsen, Bardufoss og Omeng Idrettsforening (langrenn) og Iver Koppen, IK Hind (friidrett).

– Publikum har vært svært engasjert og gitt stemmer til sine kandidater via MSM sin facebook side. Dette har vært til stor hjelp til juryen i utvelgelsen av de fire som i år mottar stipend. Juryen har lagt til grunn de gode resultatene kandidatene har oppnådd innen sin idrett. Man har også sett på ambisjonen til mottakerne og viljen til å satse på idretten. Det er også viktig at vi har representasjon fra alle de tre nordligste fylkene. Vi håper at MSM-stipendet er med på å inspirere nordnorsk ungdom til å satse på en idrettskarriere, skriver de i pressemeldingen.

Anna Odine Strøm ble også tildelt Ulvangstipendet på 50.000 kroner tidligere i år.