Pettersen var opprinnelig i Tromsø for å delta på en regionssamling i regi av Morgendagens helter. Dette var en treningssamling for talentfulle sykkelungdommer i alderen 13-18 år, og varte fra fredag til søndag.

– Noah er egentlig terrengsyklist og hevder seg godt der, men han ville prøve landevei siden det var Morgendagens helter-samling i Tromsø samme helg som regionsmesterskapet gikk av stabelen, forteller mamma Siv Anita Olsen.

Noah Pettersen er bare 14 år gammel, men konkurrerte i klasse 15-16 år under regionsmesterskapet for landeveissykling. Det vil si at noen av konkurrentene til terrengsyklisten fra Nerskogen IL var to år eldre. Men det brydde ikke Pettersen seg om.

– Han fikk lånt seg en sykkel og klinket til med andreplass i samtlige tre disipliner, som var fellesstart 40 kilometer, gateritt og bakketempo på 11,5 kilometer, sier Olsen videre.

SPENNENDE: Svært lite skilte Noah Pettersen fra gull på fellesstarten. Foto: Privat

På lørdagens fellesstart var det Tobias Bakkejord Alvestad fra Bodø som stakk av med seieren. Det ble et spennende spurtoppgjør der Noah Pettersen ga han kamp til døra, og altaværingen ble målt fattige ni hundredeler (!) bak Bakkejord Alvestad i mål. Jakob Skillingstad fra Harstad fulgte på tredjeplass - 36 tideler bak vinneren fra Bodø. Totalt 11 syklister stilte til start i denne årsklassen.

Søndag morgen var det klart for gateritt. Også her var det Tobias Bakkejord Alvestad som var best, og denne gangen hadde han bedre kontroll på unggutten fra Alta. Noah Pettersen rullet i mål som nummer to - 17 sekunder bak bodøværingen. Igjen var det Jakob Skillingstad som tok tredjeplassen. Han var 31 sekunder langsommere enn bestetiden på distansen.

BLE LAGT MERKE TIL: TV2 fikk med seg de gode prestasjonene til unggutten fra Nerskogen. Foto: Privat

Det stoppet ikke der. Senere på søndagen ble regionsmesterskapet avsluttet med et temporitt på 11,5 kilometer. Her stilte ikke Tobias Bakkejord Alvestad til start, og det utnyttet Jakob Skillingstad, som vant rittet foran Noah Pettersen og Petter Jakobsen fra Bodø. Skillingstad var 52,44 sekunder raskere enn Nerskogen IL-rytteren. Pettersen hadde igjen meget god kontroll på andreplassen.