Alta - Stabæk 2 6-1:

Før helgas hjemmekamp mot Stabæk-rekruttene hadde Vegard Braaten kun scoret ett mål denne sesongen. Da han gikk smilende av banen søndag ettermiddag var antall nettkjenninger økt betraktlig. Alta IF-spissen hamret inn fem scoringer i oppgjøret mot Stabæk 2, og var dermed helt avgjørende for at alle poengene ble igjen i Nordlysbyen. Innbytter Marco Mauno Johannessen scoret det siste.

– Jeg har ikke scoret fem ganger i samme kamp siden jeg spilte i Nordreisa for mange, mange år siden. Dette var moro, sa en strålende fornøyd Vegard Braaten til Radio Alta rett etter kampslutt.

Alta IFs fotballherrer har prestert ganske ujevnt denne sesongen, men på søndag var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Vegard Braaten scoret kampens første mål etter 15 minutters spill, og bare 20 minutter senere hadde goalgetteren sikret sesongens første hattrick. Hjemmelaget ledet 3-1 til pause, og fortsatte kjøret mot Stabæk 2-keeperen også etter hvilen. Braaten scoret sitt fjerde for dagen etter 77 minutters spill. Så økte Marco Mauno Johannessen til 5-1 rett etter at han kom innpå, og Braaten fastsatte sluttresultatet til 6-1 på overtid.

– Vi produserte mange sjanser og tok ganske godt vare på mulighetene, selv om det ble et par bomskudd. Vi har som mål å score på en tredjedel av sjansene vi skaper. Jeg tror jeg var innafor i dag, sa en smilende Braaten til kommentator Frank Halvorsen.

– Det var litt rufsete bakover. Balansen var ikke helt optimal, men det er kanskje veien å gå hvis vi skal score flere mål. Det var store avstander mellom lagdelene i perioder. Samtidig skapte vi så mye fremover at vi kunne scoret mer enn tre mål før pause. Jeg så fremgang i kontringsspillet, på dødballer og spesielt stor fremgang i det etablerte grunnspillet offensivt. Vi har jobbet mye med posisjonering offensivt den siste tiden, og det fikk vi betalt for i dag, sa en tilfreds hovedtrener Bård Flovik til Radio Alta.

Alta IF er nummer fire i PostNord-ligaen avdeling 1, bare to poeng bak serieleder Elverum. Raufoss kan ta tilbake tabelltoppen med seier over Fredrikstad søndag kveld. Hvis Fredrikstad vinner er det de som overtar serieledelsen, så det er meget tett på øvre halvdel. Kun tre poeng skiller de syv beste lagene.

Alta IF stilte med følgende lag:

Maris Eltermanis - Mats Frede Hansen, Øyvind Veseth Olsen, Thomas Braaten - Eirik Lund Holm, Dag Andreas Balto, William Arne Hansen (Andreas Markussen fra 69. min.), Felix Adrian Jacobsen, Juan Manuel Cordero (Håvard Mannsverk fra 71. min.) - Magnus Nikolaisen (Marco Mauno Johannessen fra 81. min.), Vegard Braaten