BUL 3 - Alta 3 3-1:

Bossekop ULs tredjelag, eller BUL Retro som de kaller seg, hadde åpnet sesongen sterkt med full pott på sine to første kamper i 5. divisjon avdeling vest.

Onsdag var det klart for lagets tredje match for året, og denne gangen møtte de Alta IFs tredjelag - som utelukkende består av unge spillere. Scoringer av Nicolai Skorpen Stokvik (2) og Lasse Sørnes sørget for 3-1-seier på Coop-banen. Jørgen Hammari satte inn gjestenes nettkjenning på et straffespark etter 73 minutter.

I MÅLFORM: Nicolai Skorpen Stokvik har scoret ni mål på de tre første kampene. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg er storfornøyd med det «guttene» har levert, både i denne kampen og i de to foregående oppgjørene mot Rafsbotn og BUL 2. Alta 3 hadde som forventet ballen en god del, og løp mye. Men det var vi som var best innenfor 16-meterne. Ikke minst var vi farlige på dødball, forteller BUL 3-manager Martin Overvik.

– Vi har mange rutinerte folk som gjør mye bra. Nicolai Skorpen Stokvik er et godt eksempel. Han er definitivt ikke like godt trent som har var for noen år tilbake, men målteften er fortsatt intakt. Han har nå ni scoringer på tre kamper. Jeg vil også skryte av 16-åringen Emil Kivijervi, som voktet buret for anledningen. Han sto en veldig god kamp. Jeg tror det kan være veldig lærerikt for ungguttene å spille noen kamper med såpass rutinerte folk rundt seg.

UNGGUTT: Ole Henrik Kristiansen (24) trekker ned gjennomsnittsalderen på BUL Retro. Foto: Karl Eirik Steffensen

Men det er ikke bare de gode sportslige prestasjonene som har blitt lagt merke til. Den imponerende skadelista, som A-sporten for presenterte i forkant av onsdagens lokaloppgjør, har ikke overraskende blitt lengre siden sist. Mot Alta 3 måtte Jan Egil Brekke forlate banen med lyskestrekk, mens nevnte Martin Overvik pådro seg strekk i leggen. Det betyr nye omrokkeringer når BUL Retro møter Tverrelvdalen 2 i neste uke.

– Det begynner å røyne litt på, ja. At vi mister Jan Egil er et stort tap for oss. Selv vet jeg ikke hvor lenge denne skaden sitter i. Min spesialitet har alltid vært kneskader, så nå er jeg på ukjent territorium, smiler den aldrende forsvarskjempen.

– Det hjelper jo ikke at kampene kommer veldig tett fremover. Tre kamper på elleve dager er tøft for hvilket som helst lag, og da sier det seg selv hvor stor utfordring det er for oss. Jeg vet ikke helt hva det er fotballkretsen prøver på. Dette er jo Premier League-oppsett, ler Overvik, som håper at han selv og noen av de andre som sliter med småskader snart er tilbake.

SCORET: Lasse Sørnes tegnet seg på scoringslista mot Alta 3. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi har bra bredde i stallen. Men kampene bør ikke komme altfor tett for eksempelvis Frode Johansen, som er 51 år gammel. Frode hadde et fint innhopp mot Alta 3, men vi bør ikke pushe strikken for langt. Jeg er i det hele tatt veldig godt fornøyd med alle som er med på dette retroeventyret. Det er sporty av dem å stille opp, fastslår Overvik.

GA SEG: Martin Overvik kjente at noe var galt og byttet seg selv ut. Foto: Karl Eirik Steffensen