BUL - Fløya 5-6:

Bossekop ULs damelag har opplevd mye motgang i 1. divisjon denne sesongen, og trengte sårt en opptur i cupen. Men heller ikke i norgesmesterskapet for kvinner fikk de hardt prøvede BUL-damene noe å juble for.

Fløya tok ledelsen ved Katrine Meyer etter 14 minutters spill. BULs vikarkeeper Ulrikke Rye Josefsen feilberegnet ballbanen, og Meyer fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål. Lenge så det ut som at dette skulle bli kampens eneste scoring. Men ti minutter før full tid slo innbytter Kristine Hagen et perfekt innlegg til Guro Bell Pedersen, som banket ballen i mål fra fem-seks meter.

1-1 sto seg ut ordinær tid, og dermed ble det ekstraomganger på Coop-banen. Ingen av lagene klarte å score den neste halvtimen, og andrerundekampen måtte avgjøres på straffekonk.

NÆR HELTESTATUS: Her redder Ulrikke Rye Josefsen ett av Fløyas fem første forsøk, og hun var svært nær å redde ytterligere et forsøk. Foto: Karl Eirik Steffensen

Både BUL og Fløya bommet én gang hver på sine fem første forsøk. For hjemmelaget scoret Guro Bell Pedersen, Johanne Bjørnå, Amanda Sørensen og Eline Hegg, mens Emmy Olsen bommet. Da Fløya traff på sitt sjette straffespark, måtte Helene Pedersen score for at hjemmelaget skulle ha en mulighet. Men ungjenta misset på sitt forsøk, og dermed kunne gjestene fra Tromsø juble for avansement til neste runde.

TØFF OPPGAVE: Helene Pedersen tok ansvar da BULs straffespark nummer seks skulle tas, men den unge forsvarsspilleren misset fra ellevemetersmerket. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi skulle avgjort denne kampen i vår favør lenge før den gikk til straffekonk. Jeg synes vi var det klart beste laget i andre omgang og i ekstraomgangene, og produserte en rekke store muligheter. Det var en vanvittig kamp med vanvittige sjanser. Dessverre klarte vi ikke å ta vare på disse scoringsmulighetene, og da ble det tilfeldigheter som avgjorde fra straffemerket. Det var synd, for vi hadde fortjent bedre og en seier ville gitt laget mer energi inn mot søndagens seriekamp mot Urædd, kommenterer BUL-trener Odd Inge Johansen.

Han gir spillerne helt fri de neste dagene. Hjemmekampen mot Urædd er svært viktig med tanke på fornyet kontrakt i 1. divisjon. BUL ligger sist, og Urædd er rett over BUL-damene på tabellen.

GA HÅP: Guro Bell Pedersen utlikning til 1-1 sørget for ekstraomganger på Coop-banen torsdag kveld. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi må bare ta med oss de gode prestasjonene videre og satse på at det løsner foran mål når Urædd kommer på besøk. Vi lyktes med mye av det vi har trent på i denne kampen, men manglet det lille ekstra foran mål. Et par dagers hvile, så skal jentene være fit for fight igjen, avslutter han.