Den mangeårige Alta IF-ildsjelen sa ja til en ny periode i styret, og fikk fornyet tillit under sist helgs regionsting i Stjørdal.

– Jeg hadde ingen betenkeligheter med denne avgjørelsen. Siden sammenslåingen med Midt-Norge er vi landets største region både i areal og antall lag. Det er stor geografisk spredning, så det er viktig at vi også har med noen fra landets nordligste fylke i styret. Jeg synes det er spennende å være med på utviklingen av den «nye» regionen, fastslår Mona Kvivesen, som i første omgang skal være med til 2020.

Høy aktivitet og god økonomi

Hun er klar på at denne nye storregionen fungerer mye bedre enn gamle Region Nord, som var på konkursens rand da sammenslåingen var et faktum for to år siden.

– Gamle Region Nord hadde mye gjeld og var nesten konkurs. Det gjorde det vanskelig å gjøre en god nok jobb for håndballfamilien i de nordligste fylkene. Etter sammenslåingen har vi betalt ned gjelda, fått inn større kompetanse i organisasjonen og bedre fordeling av ressursene. Vi har også opplevd en voldsom økning i antall lag. Alle piler peker oppover, forteller en fornøyd Mona Kvivesen.

I tillegg til Kvivesen stilte Finnmark med fem tingdelegater. Dette var Lotte Bellika (BUL), Cecilie Vonheim Norbye (Alta IF), Per Johansen (IL Frea), Torill Feldt (Vadsø Turn) og Stine Isaksen (KIF). Også styremedlem i forbundsstyret, Mads Stian Hansen (Alta IF) og dirigent Guro Aarøen (BUL) var på plass.

– Det var veldig god stemning. Regionen administrerte hele 1.825 lag i seriespill i den nettopp avsluttede sesongen, noe som utgjør mellom 25 og 30 prosent av kampaktiviteten i hele håndballforbundet. Aktiviteten er god, og det er også økonomien. Vi har solid egenkapital, så det er ingen grunn til å henge med hodet. Vi snakket også litt om Euro 2020, som skal arrangeres i Trondheim. Det er veldig mye positivt som skjer i Region Nord akkurat nå, smiler hun.

Hederstegn til Bruer

Ildsjelene fikk også oppmerksomhet på tinget. Alta IFs Liss Bruer var en av fire personer som ble tildelt hedersmerke i sølv. Det er en pris som henger høyt.

– Det var meget fortjent. Hun har gjort en fantastisk jobb for håndballen i Finnmark i minst 40 år. Først og fremst som en utrolig trenerkapasitet i Alta IF, men også som soneavsvarlig i Finnmark og masse mer. Hun var dessverre ikke til stede på tinget, men Alta IF kommer til å gjøre skikkelig stas på henne ved en senere anledning. Det fortjener hun virkelig, avslutter Kvivesen.