Lørdag var det duket for åpningsstevne for friidrett i Finnmark og siste øvelse for dagen var 3000 meter. Her stilte både friidrettsutøvere og en rekke lokale skiløpere.

38 utøvere var påmeldt til start fordelt på tre heat. Været var så som så med mye vind, så på startstreken stilte 33 utøvere. Daniel Strand som løper for Alta IF, tok en overlegen seier i første heat. Han kom inn på tiden 9:35:69, hele 17 sekunder foran andreplass Thor Erik Skaret Monsen. Monsen vant sluttspurten mot Nicolay Wilhelmsen som tok tredjeplass med tiden 9:54:18.

Sharmarke Ahmed Shire Foto: Ingrid Schmidt Holst

Første heat hadde de beste tidene, men deltakerne i andre og tredje heat imponerte. I den andre runden vant nemlig FIK/Steins 17-åring Sharmarke Ahmed Ahmed Shire med tiden 10:03:35, 16 sekunder foran Brage Bjørnstad og Thomas Sandberg Suhr fra Alta IF.

Marianne Bredal Hansen Foto: Ingrid Schmidt Holst

I siste heat var det derimot jentene som toppet lista med Marianne Bredal Hansen fra Talvik IL på topp. Hansen gjorde et supert løp og vant overlegent i det siste heatet med tiden 11:12:13, 24 sekunder foran andreplassen. Andre- og tredjeplassen gikk til Magni Klevstad Jacobsen fra Alta IF og Ida Olivia Midtun Dahlen.