– For oss var deltakelsen i Fredrikstad Cup først og fremst en sosial happening. Vi ønsket at guttene skulle få kose seg med en større turnering siden vi ikke klarte å kvalifisere oss for Bringserien, og det var først og fremst det gode utenomsportslige opplegget som gjorde at vi valgte denne turneringen. Det var konserter og mange andre spennende aktiviteter som trakk oss til Fredrikstad, forteller Linda Hove, som trener laget sammen med Jan Nikolaisen.

Slo ut en av favorittene

Fredrikstad Cup er Norges største håndballturnering med nærmere 700 deltakende lag fra hele landet. Det helt spesielle med dette mesterskapet er at mange av kampene spilles på kunstgress utendørs.

– Det er klart at guttene var veldige spente på hvordan det skulle gå å spille håndballkamper utendørs. Kombinasjonen kunstgress, klister og sol i øynene er ikke dagligdags for oss. Men det virket artig å prøve noe nytt og litt mer uhøytidelig.

Det skulle imidlertid kjapt vise seg at BUL-guttene matchet nivået til de antatt bedre klubbene fra Oslo-området. G16-laget vant tre kamper og spilte én uavgjort i gruppespillet, noe som gjorde at de kapret andreplass i pulja og henviste Vestre Bærum til B-sluttspill.

– Vi hadde sett Vestre Bærum spille innendørs før vi møtte dem, og de hadde en landslagsspiller som var veldig god. Så vi forventet en meget tøff batalje. Vårt oppgjør gikk utendørs på kvelden, og de kom best i gang. Men vi tok dem igjen, og i andreomgangen dro vi ifra og vant med tre mål. Det var en kjempesprekk for guttene fra Bærum, som helt klart ikke hadde sett for seg å spille i B-sluttspillet.

Havnet i slagsmål

I semifinalen møtte BUL Nordstrand, og det ble et meget dramatisk oppgjør som BUL vant 10-9. Å ryke ut mot en klubb Nordstrand-spillerne knapt hadde hørt om ble for mye å takle for et par av spillerne, som gikk fysisk til angrep på en av BUL-guttene.

– Vi ledet 10-9 og de hadde ballen. Men fem sekunder før full tid snappet Pål Even Heggelund ballen fra en av Nordstrand-spillerne, som mistet hodet fullstendig og gikk løs på vår spiller. Guttene måtte skilles og hadde deretter et forsoningsmøte etter matchen.

Mot alle odds var BUL i finalen. Her møtte de Bækkelaget 2, som hadde slått BUL i gruppespillet.

– Vi visste godt hva som ventet. De hadde en meget god målvakt som vi hadde trøbbel med å overliste i puljekampen, og det gjentok seg i finalen. Vi slet med å score mål, og keeperen deres serverte gode kontringsballer som medspillerne tok godt vare på. Vi lå under med ganske mange mål, men klarte å spille oss inn i kampen. Dessverre dro de fra igjen mot slutten og vant 13-9. Men vi er veldig godt fornøyde med sølvet.

BUL stilte også med et G15-lag. De tok seg til B-sluttspillet.

– Våre 02-gutter spilte på begge lag. Med 12 kamper på tre dager fikk vi et meget godt sportslig utbytte av turneringen, i tillegg til at vi hadde det veldig morsomt underveis. En kjempehelg på alle måter, avslutter hun.

Røk ut i 8-delsfinalen

IF Frea hadde reist til Fredrikstad med to lag. J13-laget fikk det tøft og tapte alle sine gruppespillskamper mot AK 28, Bjørkelangen, Ellingsrud og Lisleby. Dermed ble det verken A- eller B-sluttspill på IL Freas 13-åringer.

J15-laget havnet i pulje F sammen med Konnerud, Njård, Langhus og Lillestrøm 2. Gjengen fra Øvre Alta slo Lillestrøm 2, men tapte de tre øvrige matchene og endte på fjerdeplass. Dermed gikk de videre til B-sluttspillet. De fikk walkover i 16-delsfinalen, og i 8-delsfinalen mot Gresvik tapte de 10-17.