Altaværingen Mats Berg har imponert stort i den svenske Nordcupen de siste par årene. I fjor kjørte unggutten i klasse 85U, og den vant han sammenlagt.

Mye raskere enn konkurrentene

I år deltar han i klasse Mx2U17, og det er motocrossykler med større motorer. Sesongstarten fant sted i svenske Piteå lørdag og søndag. Mats Berg fikk en perfekt start på løpet med førsteplass i sine to første heat, men trøbbel i det tredje heatet gjorde at det ble en spennende avslutning.

– Han kjørte veldig godt i de to første heatene, men i det tredje dro han av banen i en dosert sving og hadde litt problemer med å få start på sykkelen igjen. Det gjorde at han tapte mange plasseringer. Men et meget høyt tempo i de siste rundene fikk han opp på femteplass. Dermed trengte han bare å bli blant de to beste i det siste heatet for å vinne sin klasse. Det klarte han med god margin, forteller en stolt pappa Kay Roger Berg.

At Mats Berg holdt et høyere tempo enn sine konkurrenter er ingen overdrivelse. I det tredje heatet, der han ble nummer seks, hadde Berg klart beste rundetid. Han var nesten fire sekunder raskere rundt banen enn heatvinner Hjalmar Öström.

– Mats slet tungt i de siste heatene. Han var helt stiv og utmattet i armene. Vi har aldri kjørt så lite før sesongstarten som vi har gjort i år. Det har vært masse snø over hele Nordkalotten, så kjøretreningen har måtte nedprioriteres. Men vi ser jo at han har farta inne. Resten kommer etter hvert, fastslår han.

To tredjeplasser

For broren Marius Berg gikk det ikke like bra. Han har klasset opp fra Mx2U17 til Mx2, men fikk bare kjørt ett heat før det var game over.

– Marius var uheldig denne helga. Han hoppet av banen og fikk seg en smell i hofta, så det ble bare ett heat for hans del. Heldigvis er det ingen alvorlig skade. Jeg regner med at han er tilbake på motocrossykkelen om en ukes tid, sier Berg.

For hjemvendte Morten Hågen Strøm gikk det bedre. Han kjører også i klasse Mx2, og endte på en meget sterk tredjeplass.

Alta motorsportklubb var også representert i to andre klasser. Daniel Hammari kjørte inn til tredjeplass i klasse Mx1, mens Edvard Oliver Simensen ble nummer seks i klasse 85U.