Dermed er triatlon-utøveren fra Alta klar for verdensmesterskapet i Sør-Afrika 1. og 2. september. Etter sykdomsproblemer i fjor, har hun allerede bak seg åtte knallharde konkurranser og virker langt mer pigg.

Topp fem som mål

– Jeg må fortsatt ta hensyn, men det er en helt annen situasjon. Det er vanskelig å sette ambisjoner for et VM, ettersom jeg bare har kontroll på mine egne prestasjoner, men topp fem er innenfor rekkevidde, sier Berntsen, etter prestasjoien i Spania i dag.

Hun var litt spent på formen, ettersom forberedelsene til akkurat denne konkurransen ikke var som den pleier. Det kjente hun i beina på den avsluttende løpsøvelsen, men det holdt inn.

PÅ TOPPEN: Gunhild kunne triumfere øverst på seierspallen i Barcelona. Foto: Privat

Hun forteller om en fantastisk flott konkurranse med god stemning og masse publikum.

– Jeg elsker løypa her nede, med utfordrende sykling, lange tøffe bakker, akkurat slik jeg liker det, heter det i rapporten fra Gunhild.

Den innledende svømmingen bød imidlertid på et aldri så lite kaos.

– Vanligvis starter de som er best seedet fremst, men her måtte vi passere en litt roligere gruppe og da brøt det ut panikk, sier Gunhild til Altaposten. De svømte delvis oppå hverandre og det ble delt ut opptil flere slag. Det preget nødvendvis tidsbruken for de aller beste.

Italia neste

Etter syklingen og løpingen var det Gunhild som kunne strekke hendene i været og innkassere billett til VM.

– Nå blir det knallhardt kjør fram mot VM, der den neste verdenscup-utfordringen kommer 10. juni i Italia, forteller Gunhild på telefon fra Spania.