Alta IF - Elverum 1-2:

Alta IFs løpssterke midtbanespiller fikk en gylden sjanse til å redusere til 1-2 midtveis i andre omgang, men traff ikke skikkelig og ballen rullet utenfor Elverum-keeperens venstre stolpe.

Den faktiske reduseringen kom ikke før etter 85 minutters spill, og da var det kaptein Mats Frede Hansen som overlistet gjestenes sisteskanse. Dermed ble det noen paniske sluttminutter der hjemmelaget kom til sjanser, men ikke fant veien til nettmaskene. Elverum vant 2-1 og påførte Felix Adrian Jacobsen & co sesongens første hjemmetap.

– Jeg burde ha fått mer ut av den muligheten. Det skal være mål, og det tar jeg selvkritikk på. Jeg føler meg litt som en syndebukk etter å ha bommet på en så stor sjanse. Da hadde vi hatt mer tid på oss, og kanskje tatt poeng. Det var et sleivspark, og det er bare å beklage at det ikke ble mål i den situasjonen, sa en nedbrutt Felix Adrian Jakobsen til A-sporten rett etter kampslutt.

– Det er lenge siden jeg har vært så skuffet etter en fotballkamp. Det er litt vanskelig å sette ord på hvordan jeg har det akkurat nå. Dette var en gedigen nedtur.

To tidlige Elverum-scoringer etter to og 15 minutter ble avgjørende for kamputfallet i Finnmarkshallen. Alta IF-spillerne hang ikke med i svingene i starten av oppgjøret, og klarte heller ikke å produserte særlig med sjanser. Magnus Nikolaisen fikk en mulighet i andre omgang. Han forsøkte å drible seg fri, og gikk i bakken da han traff forsvarsspilleren. I stedet for straffespark ble Nikolaisen tildelt gult kort for filming. Først etter reduseringen klarte hjemmelaget å skape skikkelig ubalanse i Elverum-forsvaret.

– Det er egentlig rart at vi ikke var bedre med i starten. Nå har vi hatt en god treningsuke etter en periode med mange kamper på kort tid, så det skulle ikke være noe i veien med energinivået. Likevel var vi ikke helt med de første 15minuttene, og da satte vi oss selv i en veldig vanskelig situasjon. Dette var ingen god prestasjon fra vår side. Det er bare å svelge denne skuffelsen, komme seg tilbake på treningsfeltet og se fremover mot bortekampen mot Nybergsund kommende helg, fastslo Jacobsen avslutningsvis.