Alta - TUIL 3-1:

Etter 0-0 til pause ga Tor Martin Mienna gjestene fra Tromsdalen ledelsen etter 65 minutters spill. Men hjemmelaget kom tilbake da dommeren pekte på straffemerket knappe ti minutter senere, og Felix Adrian Jacobsen utliknet med et godt plassert straffespark.

Flere mål ble det ikke i ordinær tid, og cupkampen i Finnmarkshallen gikk til ekstraomganger.

Etter en målløs første ekstraomgang var det mye som tydet på at det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Men én mann ville det annerledes.

Alta IFs nykommer Juan Manuel Cordero løp fra TUIL-forsvaret ikke bare én - men to ganger - og satte ballen kontrollert i det lengste hjørnet.

STERK PRESTASJON: Med antydning til lårhøne løp Juan Manuel Cordero fra TUIL-forsvaret og sørget for at Alta IF skal spille cupfotball også i tredje runde. Foto: Karl Eirik Steffensen

Dermed er Alta IF videre til tredje runde i cupen, mens Tromsdalen må rette fullt fokus på å berge plassen i OBOS-ligaen. Deres cupeventyr tok slutt i Finnmarkshallen sent onsdag kveld.

– Det var høy temperatur både på banen og på benken, så det var ingen tvil om at TUIL hadde lyst til å slo oss ut av cupen. Vi møtte tross alt et lag som holder til i en divisjon over oss. Men som kampen utviklet seg synes jeg vi var minst like gode som dem, og vant fortjent. Det var en fin forestilling av begge lag, kommenterer Alta IF-trener Bård Flovik.

Han er godt fornøyd med hele laget, og skryter spesielt av kaptein Mats Frede Hansen.

GOD STEMNING: Alta IF-spillerne jublet for cupavansement sammen med medlemmene i supporterklubben Steinberget etter kampslutt. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Mats Frede var kampens gigant. Han leverte forsvarsspill av høy klasse og skal ha mye av æren for at vi gikk videre. Det samme gjelder Daniel Rojas, som hadde noen meget flotte redninger. Og så glemmer jeg selvsagt ikke Juan Cordero, som med store smerter i låret satte på turboen i sluttminuttene og banket inn de avgjørende scoringene.

A-sporten kommer tilbake med mer fra matchen på torsdag.