Kaptein Reginiussen tilbake med et smell

Mads Reginiussen (30) seriedebuterte med to scoringer da Ranheim slo til med 4-2-seier over Haugesund søndag kveld.

TO SCORINGER: Mads Reginiussen jubler etter scoring for Ranheim i søndagens kamp mot Haugesund.  Foto: Ned Alley, NTB Scanpix

sport

Finnmarkingen tråkket over på trening 26. mars. Det var lenge fryktet at han skulle være ute i seks uker, men han lovet tidligere denne uka at han skulle være tilbake mot Haugesund.

Det fikk han rett i, og hvilken retur det ble.

Ikke bare var 30-åringen mannen som sørget for 3-2-scoringen i det 68. minutt, han var også den som sendte Ranheim i føringen med 1-0. Ranheims trener Svein Maalen angrer nok ikke på at han satte opp Reginiussen fra start på bekostning av Simon Sandmæl.

1-0 Mads Reginiussen etter 10 minutter. Et langt innlegg ble slått i retning Per Kristian Bråtveit. Den unge Haugesund-keeperen feilberegnet, og Karlsen fikk avsluttet mot mål. Forsøket ble reddet på strek, men Reginiussen hadde ikke gitt opp og fikk ballen i mål.

Gode erstattere

Verken Øyvind Storflor eller Michael Karlsen var med fra start da Sandefjord ble slått 2-1 onsdag, men søndag var med begge med i startelleveren igjen.

I likhet med nevnte Reginiussen markerte de seg.

Det skulle ikke gå mer enn seks minutter etter 1-0 før Ranheim satte den andre satt i nota. 16 minutter var spilt da laget fra øst i Trondheim fikk frispark fra 20 meter etter at Kristoffer Løkberg ble felt. Den 38 år veteranen Øyvind Storflor sendte ballen over muren og ned til høyre for Haugesund-keeper Bråtveit. Vakkert gjort av en av eliteseriens aller mest rutinerte spillere.

Storflors frisparkmål fikk ikke lang feiringstid. Like etter reduserte Haugesund. Christian Grindheim slo et lavt innlegg til Alexander Stølås på bakerste, og Stølås fikk en lett jobb med å sende Haugesund tilbake i kampen.

Like langt

17 minutter ut i 2. omgang var lagene like langt. Haugesunds mest kjente spiller, Christian Grindheim, tok vare på pasningen fra David Akintola og banket den effektivt bak Even Barli i Ranheim-buret.

Akkurat da var det Mads Reginiussen markerte seg på ny. Lillebroren til mer kjente Tore på Rosenborg, satte inn 3-2 etter glitrende angrepsfotball. Både Michael Karlsen og Øyvind Storflor hoppet over et innlegg fra Kristoffer Løkberg, og Reginiussen ble dermed mannen som satte den i kassa etter de reneste sambatendenser.

Erik Tønne avgjorde definitivt med 4-2-scoringen seks minutter før full tid.

Ranheims 4-2-seier betyr at de klatret på tabellen. Tre seirer på fire kamper gir ni poeng for den nyopprykkede arbeiderklubben fra Trondheim.