– Det har vært noen fantastiske dager, og det skyldes først og fremst det utrolige publikumsoppmøtet. Vi har hatt mellom 14.000 og 15.000 mennesker inne på stadion og langs løypa under norgesmesterskapet og norgescupavslutningen. Tusen takk alle sammen. Vi er dypt takknemlige for at dere har sørget for den folkefesten vi hadde drømt om på forhånd, sier leder for hovedkomiteen, Per Hindenes.

NM-generalen har blitt overøst med komplimenter etter at Skialliansen gjennomførte et meget vellykket NM på ski i Kaiskuru torsdag til søndag. Det har vært udelt positive tilbakemeldinger fra utøvere, ledere og publikum. NRK, som har sendt mange timer langrenn direkte til det norske folk disse dagene, har også skrytt voldsomt av arrangementet. Alta har igjen bevist at de kan håndtere store mesterskap.

TOk FARVEL: Marit Bjørgens karrierepunktum sørget for en fantastisk ramme rundt damenes NM-tremmil på lørdag. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

– Det har vært en uforglemmelig opplevelse. Vi har hatt fire dager med smilende mennesker, flotte idrettsprestasjoner og utrolige folkefestinnslag. Tilbakemeldingene har vært mange, og det er i all hovedsak publikum som får skryt. At folk langs løypa har lært seg navnene til langt flere enn de største stjernene har virkelig blitt satt pris på, forteller Hindenes.

– Jeg snakket med Håkon Olsrud, som gikk femmila på lørdag. Han har bare én arm og konkurrerer i klassen for funksjonshemmede. Håkon fortalte at han nærmest hadde blitt båret frem av oppmuntringer og heiarop, samt mat og drikke fra publikum. Han sa at han neppe hadde klart å fullføre uten den støtten han fikk fra tilskuerne her i Alta. Slike tilbakemeldinger gjør meg varm om hjertet, smiler NM-sjefen.

Han ønsker også å rette en stor takk til de rundt 400 frivillige som sørget for at norgesmesterskapet gikk på skinner.

POPULÆR: Petter Northugs NM-deltakelse skapte ekstra interesse for mesterskapet, og at han har mange fans i Alta er det ingen tvil om. Her forlater han målområdet etter torsdagens 10-kilometer. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det går ikke an å ha bedre medarbeidere enn det jeg har hatt under dette mesterskapet. De har utført sine arbeidsoppgaver på en fortreffelig måte, og man skulle nesten tro at dette var noe de gjorde til daglig. Så proft har det nemlig vært disse dagene. Jeg kan ikke få fullrost de mange ildsjelene som har stått på dag og natt for å gjøre dette til et vellykket NM. Vi har jobbet med forberedelsene i et helt år, og det fikk vi igjen for de fire dagene som arrangementet varte.

Mange mener Alta er klar for enda større oppgaver. Verdenscup har vært nevnt. Det er selvfølgelig et stykke frem til noe slikt, men Hindenes er klar på at de kommer til å jobbe hardt for å få flere store happeninger til Nordlysbyen og Kaiskuru skistadion.

– Vi har så dyktige folk i arrangørstaben at vi nesten er nødt til å gjenta dette på en eller annen måte. Kanskje kan NM i skiskyting være et naturlig neste mål for oss. Jeg vet ikke, men vi har anlegg, infrastruktur og ressurspersoner som kan måle seg med de aller beste. Vi skal sette oss høye mål for fremtiden, fastslår Per Hindenes.