At det faktisk var Sjur Røthe, Pål Golberg og Martin Johnsrud Sundby som sto på seierspallen etter fredagens NM-øvelse var det ikke så mange som brydde seg om. Det var nemlig han som endte på fjerdeplass som var norgesmesterskapets desidert mest populære utøver.

Johannes Høsflot Klæbo har hatt en eventyrlig sesong. Selv om det ikke ble NM-medalje på verken teamsprint eller 10 kilometer klassisk, er det liten tvil om hvem som er den største helten til de unge i Alta. Selv ikke Marit Bjørgen, som få timer tidligere hadde annonsert at hun legger opp som skiløper, fikk samme oppmerksomhet.

Verdens beste skiløper sviktet ikke fansen. Han skrev autografer og stilte opp på utallige selfies, og det virket ikke som altaværingene fikk nok av den nye skikongen. En time før flyet hans forlot Alta lufthavn sto han fortsatt på Kaiskuru skistadion med unger rundt seg.

A-sporten knipset noen bilder av dette, og selvfølgelig også noen av de andre utøverne som var i aksjon på fredag - deriblant Finn Hågen Krogh. Vi har dessverre ingen bilder fra damens femkilometer da undertegnede ikke hadde mulighet til å følge løpet live i formiddag.