Vant to løp i påska

Jan Even Wilhelmsen Romsdal imponerte stort.

STRÅLENDE KJØRING: Jan Even Wilhelmsen Romsdal kjørte fra konkurrentene denne påska.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Den unge scootercrosskjøreren Jan Even Wilhelmsen Romsdal fra Alta knallet til med to førsteplasser i påska.

Først deltok han i Påskecrossen i Kautokeino på langfredag. Her vant han ungdomsklassen for kjørere i alderen 11-14 år foran Jesse Mattsson fra Finland. Johan Mathias Klemet Hætta fra Kautokeino ble nummer tre.

Deretter forflyttet de seg til Karasjok, der KaraX ble arrangert påskeaften. Igjen var det Wilhelmsen Romsdal som var først i mål, og nok en gang var det Jesse Mattsson som var altaværingens nærmeste utfordrer. Han ble nummer to, mens landsmannen Oscar Nikola ble nummer tre.

Det ble også konkurrert i andre klasser. I Kautokeino vant Simon Kjellmann fra Alta motorsportklubb klasse Pro stock 600. Han var eneste deltaker som fullførte i denne klassen. Nordreisa-kjører Kristoffer Holm gikk til topps i Pro open 600.

GLADGUTT: Jan Even Wilhelmsen Romsdal stakk av med den feteste pokalen både i Kautokeino og Karasjok.  Foto: Privat

I klassen der Jan Even Wilhelmsen Romsdal vant ble Esaias Matheo Sokki fra Kautokeino nummer seks, mens Even Alexander Kjellmann fra Alta tok åttendeplassen. Altaværingen Emil Mikalsen var eneste deltaker i klasse ungdom 14-16 år.

I klasse Semi pro stock ble det hjemmeseier til Niillas Issat Juhan Hætta, som vant alle sine heat. Klubbkompis Per Ivan Bongo ble nummer fem, mens Alta-kjører Jørgen Strøm Sarilla tok sjetteplassen. Birgitte Sofie Olsen fra Alta vant dameklassen som eneste deltaker.

I Karasjok var det litt større navn på deltakerlista. Pro stock 600 ble vunnet av proffkjører Martin Moland fra Alta. Broren Edvard Moland ble nummer fire i samme klasse. Samme mann vant Pro open, men Moland måtte ta til takke med tredjeplass i røverheatet. Her var det finlenderen Aki Pihlaja som var sterkest.

I dameklassen var det Malene Trosten Andersen som stakk av med seieren foran Birgitte Sofie Olsen.