Alta IF stilte med hele tre lag da kvinnene åpnet norgesmesterskapet med teamsprint i Kaiskuru torsdag ettermiddag. Alle Alta-lagene havnet i samme semifinaleheat, og det var kun førstelaget bestående av Henriette Heitmann Mikkelsen og Emilie Kristoffersen som hadde en liten sjanse til å ta seg til finalen. Men som forventet ble oppgaven litt for tøff, uten at det ødela humøret i særlig grad.

– Jeg synes det gikk greit ut fra start, og ble kanskje litt overrasket da jeg hang fint med i den første bakken. Men det gikk dessverre ikke lenge før avstanden ble større, og da hadde jeg lite å stille opp med, forteller Henriette Heitmann Mikkelsen, som egentlig har lagt opp som langrennsløper.

De raskeste løperne var et stykke foran allerede på første veksling, men Emilie Kristoffersen knallet til og forsøkte å tette luka. Men også hun måtte innse at avstanden opp til de beste var for stor.

GODT HUMØR: Det var tungt, men Henriette Heitmann Mikkelsen og Emilie Kristoffersen stortrivdes i NM-løypa. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg trøkket bra til fra start, men når luke aldri ble særlig mindre var det tungt å holde farta oppe. Jeg ble gående alene hele veien, og slik var det egentlig på samtlige tre etapper. Etter hvert roet jeg litt ned og fant et tempo som passet meg bedre. Jeg brukte heller energi på kose meg i løypa. Det var mange heiarop og god stemning, og det setter jeg stor pris på. Jeg vil rette en stor takk til alle som møtte opp for å heie oss frem, smiler hun.

Heller ikke de to andre Alta IF-lagene bestående av Sirin Elisabeth Strand/Johanne Holsbø og Andrine Charlotte Ordemann Olsen/Magni Klevstad Jakobsen tok seg videre fra semifinalen.

FIN OPPLEVELSE: Unge Magni Klevstad Jakobsen leverte tre flotte etapper i Kaiskuru. Foto: Karl Eirik Steffensen

Henriette Heitmann Mikkelsen og Emilie Kristoffersen endte til slutt på 12. plass. Sirin Elisabeth Strand og Johanne Holsbø (Alta IFs tredjelag) ble nummer 14, mens Andrine Charlotte Ordemann Olsen og Magni Klevstad Jakobsen (Alta IFs andrelag) tok 16. plassen. Totalt 17 lag deltok i dameklassen.