Andre dag av Nord Norsk Mesterskap er forbi. Lørdag var det duket for klassisk fellesstart i Mosjøen og Altas langrennstalenter hadde en god dag i sporet.

Johannes Helsvig Nilsen fra Alta IF var sterkest i 18-årsklassen og ble nordnorsk mester i klassisk, mens lagkameraten Mathias Andersen Hansen kom inn på fjerdeplass.

– Det har vært en veldig bra dag, sier Carsten Rolland i Alta IF. Han forteller at det har vært en tøffere dag for smørerne siden det er klassisk men at utøverne har hatt gode ski.

– Det har vært gode forhold, kjølig og stabilt, sier han videre.

I gutter 14-klassen kom Alta IFs Jardar Olsen inn på en tredjeplass, men fikk sitt andre NNM-sølv i helga. Mathias Vanem Aas fra Steinkjer SK kom inn på andreplass, men Steinkjer SK regnes ikke med i NNM.

På jentesiden var det to Alta IF-jenter som knivet om pallplassen. Der kom Vårin Oslen inn til en andreplass, mens Erle Frost, som tok andreplass fredag, kom inn på en sterk femteplass.

Marianne Bredal-Hansen fra Talvik IL tok tredjeplassen i jenter 16 og i kvinner 17 stakk Alta IFs Andrine Charlotte Ordemann Olsen av med tredjeplassen.

I 17-årsklassen på herresiden tok lagkameratene Nikolai Andreas Wilhelmsen og Brage Bjørnstad henholdsvis tredje og fjerdeplassen, mens BULs Hermann Nordstrand Fiksen kom inn på en sjetteplass.

Alta IFs Emilie Kristoffersen tok tredjeplass i kvinner senior og i herrer veteran kom fredagens nordnorskmester Per-Erik Bjørnstad fra Tverrelvdalen IL inn på en andreplass.