Karlsson har tatt føringen

Forhåndsfavoritt Dallas Seavey får ingenting gratis i Finnmarksløpet.

I TET: Petter Karlsson (bildet) leder an i FL1200, men Dallas Seavey lurer like bak.  Foto: Reidar Arnesen/@arcticlapse

sport

Det går unna i Finnmarksløpets 1200-kilometer, og de raskeste spannene er i skrivende stund på vei fra Varangerbotn til Levajok.

Svenske Petter Karlsson var første kjører ut fra sjekkpunktet i Varangerbotn onsdag kveld. Han ble bare værende i åtte minutter før han satte fart på spannet igjen. Dallas Seavey var minuttet foran Karlsson inn til sjekkpunktet, men brukte ti minutter mer og startet ut som nummer to. Det var bare ni minutter som skilte disse to ut fra Varangerbotn.

Birgitte Næss var tredje kjører inn, og hun valgte å hvile hundene i fire og en halv time før hun kjørte videre. Hun kom inn klokken 22.20 og startet ut klokken 02.45.

Kristian Walseth og John Erik Eriksen ankom sjekkpunktet som henholdsvis nummer fire og fem klokken 00.25 og 00.48. Walseth valgte å hvile i fire timer og 39 minutter, mens Eriksen stoppet i fem timer og 37 minutter.

For øyeblikket er det åtte spann som har kjørt ut fra Varangerbotn. Dette er Petter Karlsson, Dallas Seavey, Birgitte Næss, Kristian Walseth, John Erik Eriksen, Ove Grytbak, Ralph Johannessen og Tom Frode Johansen.

Karlsson og Seavey er ventet inn til Levajok litt over klokken 14.00 torsdag ettermiddag. De vil da ha tilbakelagt 993 kilometer. Karlsson har ti hunder igjen i spannet, mens Seavey bare har åtte. Kristian Walseth måtte sette av tre hunder i Varangerbotn, og fortsatte løpet med ni hunder.