Falt fra VM-gullet

Sverre Lunde Pedersen hadde gullet i sin hule hånd.

UHELLET: VM-gullet glapp for Sverre Lunde Pedersen da han falt på 10.000-meteren i Amsterdam. Fana-løperen hadde allround-tittelen i sin hule hånd før uhellet.   Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix

sport

Skøyte-juvelen med pappa fra Kåfjord i Alta gikk mot Norges første VM-gull i allround siden Johann Olav Koss.  Da hektet 25-åringen og falt på 10.000-meteren i Amsterdam.

Med det mistet han hele forspranget og måtte nøye seg med sølvet i allround-VM på skøyter. Fana-løperen hadde gullet dypt i lommen, men en konsentrasjonssvikt spolerte drømmen om å bli Norges første verdensmester i allround siden Johann Olav Koss i 1994.

Pedersen kom seg på beina igjen og kjempet innbitt. En stund så det ut til at han likevel kunne ta sammenlagtseieren tross fall, men det ble for tungt på de siste rundene. Patrick Roest rappet gullet med 0,394 tidspoeng.

UTRØSTELIG: Det ble VM-sølv, men etter løpet var det en fortvilet 25-åring som satt på indre bane.  Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix

Dermed ble det nederlandsk seier i allround-VM for sjuende år på rad. Det var populært blant de frammøtte på utendørsbanen i Amsterdam.

– Dette var tøft. Sverre hadde seieren i sin hule hånd, men var uheldig og falt. Jeg vet ikke hva som skjedde. Han holdt på å vinne selv med fall. Dette er vondt, sa landslagstrener Sondre Skarli til NRK.

Pedersen kan ta med seg at han slo fjorårsmester Sven Kramer i parduellen på 10.000-meteren. Det klarte han til tross for fallet. Nordmannen var i mål på tiden 14.00,60 mot Kramers 14.05,70. Det holdt til en femteplass på distansen.

Kramer sprakk skikkelig og falt ned til fjerdeplass sammenlagt. Fra før hadde Pedersen sølv (2015) og bronse (2016) i allround-VM.