Edland først i sporet

Elisabeth Edland fikk en flott gave i Kautokeino.

FIN OVERRASKELSE: Elisabeth Edland fikk overrakt en splitter ny Kautokeino-luhkka på sjekkpunktet.  Foto: Magne Christian Øvren

sport

Mens 1200-klassen er på vei til Tana, har de beste kjørerne i Finnmarksløpets 500-kilometerklasse ganske nylig kjørt ut fra sjekkpunktet i Kautokeino. De er nå på vei til Jergul, som er tredje sjekkpunkt i denne klassen.

Rutinerte Elisabeth Edland, som har vunnet FL500 fire ganger tidligere - senest i fjor, var første kjører inn til Kautokeino. Der ble hun tildelt en fantastisk flott luhkka fra Guovdageainnu suohkan sydd av Margrethe Siri Bals.

Edland var også første kjører ut fra sjekkpunktet. Hun hvilte i fire timer og 43 minutter, og startet ut med syv hunder i spannet. Hun er ventet inn til Jergul i løpet av kvelden. Hun var tilbake i sporet klokken 12.47 søndag ettermiddag.

Finske Ronny Wingren var nummer to både inn til Kautokeino og ut fra sjekkpunktet. Han hvilte i fem timer og åtte minutter, og har fortsatt alle sine åtte hunder i spannet. Han kjørte ut klokken 13.27.

Deretter følger Ole Wingren og Harald Tunheim. Sistnevnte kjørte ut fra Kautokeino klokken 13.38. I skrivende stund har 24 kjørere lagt sjekkpunktet i Kautokeino bak seg.

To kjørere har brutt i denne klassen. Det er Julian Zufiaurre fra Spania og finske Daniel Vollstedt. Det er fortsatt 69 FL500-kjørere med i årets utgave av Finnmarksløpet.