Søvndyssende førsteetappe

Kristian Walseth var frisk og opplagt på første sjekkpunkt.

ROLIG ÅPNING: Kristian Walseth har kjørt rolig og kontrollert i starten av Finnmarksløpet 2018.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Fredag kveld klokken 19.44 startet altaværingen Kristian Walseth på sine 1200 kilometer over vidda. 11 timer og 27 minutter senere, nærmere bestemt klokken 07.11 lørdag morgen, ankom han Kautokeino. Her er første sjekkpunkt i årets løp, og som de fleste andre tok Walseth seg god tid til å stelle med hundene. Bare noen få kjørere valgte å kjøre rett gjennom sjekkpunktet og fortsette turen i retning Jergul.

Walseth så frisk og pigg ut mens han matet hundene, og det er kanskje ikke så rart.

– Jeg sov faktisk en god del på turen hit. Det var en så fin og behagelig etappe at jeg kunne tillate meg mye hvile bakpå sleden. Da blir man trøtt, og den første natta er alltid verst. Det er i hvert fall noe vi sier til oss selv, ler den humørfylte Alta-kjøreren, som er tippet helt i toppen i årets løp.

ÉN TIME BAK: Dallas Seavey brukte litt over én time mer enn Kristian Walseth på den første etappen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det har vært en fin åpningsetappe der vi hadde en ganske lang stopp på sporet og to kortere pauser der hundene fikk snacks. Til sammen hvilte vi rundt to timer og 45 minutter. Nå skal hundene få drikke, spise og slappe litt av, mens jeg skal få i meg litt mat. Jeg trenger ikke å sove nå, smiler Walseth.

Da denne saken ble publisert var det kun fire kjørere som hadde forlatt sjekkpunktet i Kautokeino. Tom Frode Johansen kom inn samtidig som Walseth, men startet ut igjen etter et stopp på 12 minutter. Også Torkil Hansen, Petter Jahnsen og Petter Karlsson forlot sjekkpunktet etter noen få minutter

Ola Brennodden Sunde var for øvrig første kjører inn til Kautokeino. Han ankom allerede klokken 04.36 lørdag morgen.