Tom Vegard Andersen fra Tverrelvdalen IL spurtslo Thomas S. Suhr fra Alta IF og stakk av med seieren i konkurranseklassen under 16 år.

Gikk hardt fra start

Allerede fra start valgte tverrelvdalingen å gå hardt ut, hvor han fikk følge av to andre løpere. De gikk godt sammen og byttet på å trekke feltet.

– Taktikken var å åpne hardt og få en luke til de andre. Jeg trodde jeg skulle gå alene, men det var to andre som hang seg på, sa Tom Vegard Andersen etter skirennet.

Tverrelvdalingen hadde i motsetning til sølvvinner Thomas S. Suhr valgt å gå uten feste på skiene, noe som resulterte i at han havnet bak i oppoverbakkene, men staket seg inn igjen på slettene og i nedoverbakkene. Rundt passering åtte kilometer ristet Tom Vegard Andersen og Thomas S. Suhr av seg tredje mann, og innspurten skulle bli en spennende og jevn affære.

– Når det gjensto to kilometer økte vi tempoet mer og mer. Til slutt var det bare jeg og Thomas igjen. Da var det bare å hente ut de siste kreftene, og heldigvis vant jeg spurten. Det var veldig deilig, sa vinneren.

Hans Fredrik Antonsen fra BUL kom på tredjeplass.

Meget god sesong

Dalingen har så langt levert en meget god sesong i skisporet. Han har stukket av med seieren i seks av ti renn som han har deltatt i. Neste helg reiser Andersen til Holmenkollen hvor han skal gå Holmenkollstafetten ettersom han er beste finnmarksløper.

– Mine ambisjoner er blant annet en pallplass i NNM. Jeg har deltatt i hovedlandsrennet og der hevdet jeg meg godt blant de nordnorske løperne, så der er ambisjonene min høye. Spesielt på min favorittdistanse 7,5 kilometer klassisk.

Øvrige resultater:

I klasse jenter 15-16 år vant Synnøve Padøy Opgård fra Tverrelvdalen IL spurten og slo Kirsten Helsvig Nilsen fra Alta IF.

I klasse jenter 13-14 år vant Ingrid Helsvig Nilsen med nesten minuttet foran Ada S. Suhr.

I klasse gutter 13-14 år var Jardar Olsen fra Alta IF klart best og vant med god margin.

I konkurranseklassen for herrer vant Daniel Strand fra Tverrelvdalen, mens Henriette Heitmann Mikkelsen stakk av med seieren blant damene.