Det var duket for lokaloppgjør mellom Bossekop UL og Alta IF i 18-årsklassen. Førsteomgang var tam med få mål. I andreomgang kjørte BUL-jentene ifra og vant siste finale i Altaturneringen med ti mål, 13-3.

– Vi hadde en slurvete start men utover kampen tok vi oss opp. Vi har mange spillere som aldri hadde spilt i Altaturneringen før så vi var kjempegira på å spille finale, sier trener Lotte Bellika.

Finalelagene er samarbeidslag og spiller på tvers av hverandre, noe Bellika er veldig fornøyd med:

– Vi har jo noen av Alta-spillerne som trener med oss og spiller kamper. Vi mangler 18 årsspillere i Alta.

Hun synes det er helt utrolig at de klarte å få tre lag med i 18-årsgruppa. Siste laget var Tverrelvdalen/Frea som hadde slått sammen lagene for å kunne stille i turneringen.

– Det er positivt at de fikk det til! Jeg vet de har veldig mange unge spiller. Noen helt ned i 15-årsalderen, legger hun til.

Spilte dobbelserie

Siden 18-årsklassen kun bestod av tre lag spilte de dobbelserie, som betyr at lagene møttes flere ganger i løpet av helga.

BUL-jentene Rikke Daljord Johansen og bursdagsbarnet Katharina Nikolaisen synes det er bra at de får til Altaturnering også for de:

– Det er godt å endelig spille turnering. Altaturneringa har alltid vært noe spesielt og stort. Det er noe med stemninga, sier de.

– Det er vel kun to på laget som har spilt i Altaturneringa før, legger Johansen til.

Jentene er fornøyd med siste kamp og oppsummerer kampen slik:

– Vi stod bra i forsvar men slet i angrep. Etter hvert kom vi oss litt også hadde vi en fantastisk keeper i mål.

De er begge enig i at seier i siste kamp var helt nydelig.

– Det var vår beste kamp i turneringa, sier de smilende.