De norske hoppjentene konkurrerte i japanske Zao denne helga. Maren Lundby vant begge de to individuelle rennene og er naturlig nok sikret OL-plass.

Anna Odine Strøm og Silje Opseth måtte ha verdenscuppoeng, og sistnevnte klarte å komme seg innenfor OL-rankingen med 17.- og 20. plass. Strøm ble nummer 15 og 19 i de samme rennene, men mangler fortsatt noen poeng på rankingen.

Etter det NTB forstår vil hoppledelsen innstille på at Opseth får OL-plass. Opseth har derimot ikke klart Olympiatoppens krav, blant annet å være topp 12 i verdenscupen. Skjebnen til 18-åringen avgjøres av toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Opseth satte personlig rekord under Japan-rennene, men var svært uheldig med forholdene i søndagens renn og ble bare nummer 20. Da ble hun også slått av Anna Odine Strøm, men siden Opseth har sikret kvoteplassen – er det hun som blir innstilt av hoppledelsen.

Strøms OL-sjanse er heller ikke helt avklart. Hun blir trolig foreslått som reserve, og Norges skiforbundet har et klart ønske om at vinterens verdenscuptrio får OL-tur.