Tidlig exit for Strand

Alta-jenta røk ut i prologen.

PRØVDE: Sirin Elisabeth Strand (t.h.) gjorde et ærlig forsøk, men var langt unna en plass i kvartfinalene i NM.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Norgesmesterskapet del 1 på Vang er i gang, og den første NM-øvelsen er sprint i klassisk stil. Prologen ble gjennomført i formiddag, og i dameklassen var det Katrine Harsem som var raskeste løper. Tromsø-jenta Anna Svendsen gikk inn til nestbeste tid, mens Marit Bjørgen var nummer tre.

Alta IF har tre damer med i dette mesterskapet, men det var kun førsteårssenior Sirin Elisabeth Strand som stilte til start på torsdag. Hun gikk inn til 62. plass. Strand var 46,12 sekunder bak Katrine Harsem. 73 løpere stilte til start i damenes prolog.

Det er ventet at også Emilie Kristoffersen stiller til start på fredag. Da er det 10 kilometer fristil på programmet i Gåsbu. Også Henriette Heitmann Mikkelsen er påmeldt til denne øvelsen, men det er usikkert om hun velger å gå.


Stiller lag i NM

Henriette, Sirin Elisabeth og Emilie gleder seg til NM-stafetten.


I herreklassen var Johannes Høsflot Klæbu helt overlegen på prologen. Supertalentet var over fem sekunder raskere enn Eirik Brandsdal, som tok andreplassen. Emil Nyeng ble nummer tre. Alta IF stilte med én løper på herreprologen, nemlig Thor Eirik Skaret Monsen. Han gikk inn til 93. plass - 42,47 sekunder bak Høsflot Klæbu. 117 løpere stilte til start i herrenes prolog.

Finn Hågen Krogh ankommer NM-arenaen på Gåsbu i dag. Han skal kun i aksjon på lørdag. Da er det 30 kilometer skiathlon på programmet.