– Northug bør satse på de store klassikerne

Ski Classic-profil fra Finnmark mener Petter Northug kan forlenge karrieren med mange år.

FJERDEPLASS Andreas Nygaard, her på Beitostølen i fjor, har troen på Petter Northug i langløp.   Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix (a

sport

– Jeg tror Petter med sine kvaliteter som skiløper ville passet perfekt inn i Ski Classics. Han har utholdenhet og styrke til å gå så lange løp som vi gjør, sier 27-åringen Andreas Nygaard til avisa iTromsø. Han har vokst opp i Talvik i Alta og representerer Burfjord, men er bosatt i Tromsø.

Northugs kamp for OL-plass følges av mange med gryende skepsis etter 48.plass i Skandinavisk cup i Piteå, men Andreas mener legenden kan ha mange gode år i skiløypa. En overgang til de lange løpene. Løpere som John Kristian Dahl, Petter Eliassen, Tor Asle Gjerdalen og Anders Aukland har hatt suksess med overgangen.

– Petter kan forlenge karrieren sin med mange år hvis han kommer til oss. Det vil også gi han utfordringer som han ikke har hatt tidligere. Blant annet vil han kunne bli den første norske som vinner individuelle renn i OL, VM og Vasaloppet. Det har ingen gjort før han, sier Nygaard til iTromsø.